• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VRK tirs ją pasiekusią informaciją apie galimus rinkimų agitacijos pažeidimus. Rinkimų agitacija draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną, išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją tam skirtose vietose, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Z.Vaigauskas teigė, kad komisijai pranešta apie tai, kad leidinys "Ūkininko patarėjas" antrame puslapyje išspausdino Kazimieros Prunskienės nuotrauką ir rašinį apie jos paramą Rumšiškių muziejui.

REKLAMA

Anot Z.Vaigausko, VRK aiškinsis, ar straipsniuose pateikta informacija yra rinkimų agitacija, ar ne. Nustačius pažeidimą, redaktoriui bus surašomas protokolas, o baudos dydį nustatys teismas.

Z.Vaigauskas pažymėjo, kad leidinių redaktoriai atsako už tai, kad juose nebūtų agitacinės medžiagos. Pažeidus šią nuostatą redaktoriui gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 10 tūkst. litų.

Be to, VRK pirmininkas teigė dar penktadienį susisiekęs su leidinių platinimu užsiimančia "Lietuvos spauda" ir paklausęs, ar paštininkai yra nusiteikę šeštadienį nešioti agitacinius leidinius.

REKLAMA
REKLAMA

Dar penktadienį VRK pasiekė informacija, kad leidinys "Lietuvos sveikata" apie 60 tūkst. egzempliorių tiražu visoje Lietuvoje šeštadienį išplatins spalvotą priedą "Sveika šeima", kurio pirmame puslapyje patalpinta aiškiai užsakomoji gausiai iliustruota publikacija apie K.Prunskienės asmenines savybes ir sveikatą.

Šis priedas platinamas su 24 rajonų laikraščiais visuose Lietuvos regionuose, o būtent rajonų laikraščiai pasiekia skaitytojus šeštadieniais.

"Jei tai yra priedas, gali būti išplatintas ir kitą dieną, ne šeštadienį", - samprotavo Z.Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VRK pirmininkas pažymėjo, jog šiuo atvejų už viską tektų atsakyti paštininkams, kurie išnešiotų leidinius, nes leidėjai galės pasiteisinti tuo, kad leidiniai buvo atspausdinti penktadienį, kuomet rinkimų agitacija dar leidžiama.

Be to, VRK šeštadienį pasiekė nusiskundimai, kad kai kur dar liko nenukabinti kandidatų plakatai.

Antrasis pirmalaikių prezidento rinkimų turas rengiamas sekmadienį. Jame dėl prezidento posto susirungs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir K.Prunskienė.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų