REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinojo prezidento Artūro Paulausko apšmeižimu kaltinamas eksprezidento Rolando Pakso bendražygis Gintaras Šurkus trečiadienį nesėkmingai mėgino nušalinti bylą nagrinėjantį teisėją.

REKLAMA
REKLAMA

G.Šurkus su advokatu pareiškė nušalinimą, nes teisėjas atsisakė prijungti prie bylos kalbos specialistės išvadą dėl G.Šurkaus interviu Lietuvos televizijos laidai "Savaitė" praėjusių metų pabaigoje.

REKLAMA

Minėtame interviu G.Šurkus teigė, neva organizuotas sąmokslas prieš tuometinį prezidentą R.Paksą, renkami pinigai paveikti žiniasklaidai, organizuotas štabas. Tuometinis Seimo pirmininkas A.Paulauskas buvo įvardytas kaip šių procesų dalyvis, pinigus esą tam skiria narkomafijos atstovai.

Kalbos specialistės išvados buvo palankios G.Šurkui, esą LTV žurnalistė uždavė tendencingus klausimus. Teismas nusprendė, kad kalbininkės išvados išeina už jos kompetencijos ribų ir atsisakė iškviesti kalbininkę į apklausą.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjas G.Šurkaus pareikštą nušalinimą atmetė ir pradėjo liudytojų apklausą.

Liudytojais į teismą trečiadienį atvyko R.Pakso ištikimiausi rėmėjai - parlamentaras Rolandas Pavilionis, jo žmona Aušrinė Marija Pavilionienė, parlamentarai Henrikas Žukauskas, Vladas Žalnierauskas, Dailis Barakauskas.

Byloje liudyti kviestas R.Paksas į posėdį neatvyko. Paskambinęs teisėjui, jis pranešė, kad šią savaitę atostogauja su šeima ir paprašė leidimo atvykti kitą kartą. Taip pat liudyti neatvyko ir parlamentaras Algimantas Matulevičius, kuris yra komandiruotėje užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis A.Paulauskas posėdyje nedalyvavo, nes jam tai neprivaloma.

Posėdyje gegužės pradžioje G.Šurkus kaltas neprisipažino ir teigė televizijai tik pareiškęs savo nuomonę, kurią esą suformavo "įžymių žmonių" pasisakymai žiniasklaidoje.

Už apšmeižimą per visuomenės informavimo priemones Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Kitame - Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme nagrinėjama byla, kurioje A.Paulausko apšmeižimu įtariamas dar vienas susikompromitavusio eksprezidento R.Pakso bendražygis, Liberalų demokratų partijos lyderis Valentinas Mazuronis.

Be to, įtarimai per visuomenės informavimo priemones šmeižus A.Paulauską buvo pareikšti buvusiai R.Pakso prezidentūros patarėjai Vitalei Vinickienei.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų