REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien kartojamas lietuviškas kino nuotykis su Juozu Budraičiu, ryjančiu dešrą ir vaizduojančiu kitą žmogų, su Vaiva Mainelyte, varančia arklius kaip vesterne, - "Vyrų vasara" (LTV-2, 14.40 val.).

REKLAMA
REKLAMA

Rene Zellweger (ir vėl jinai!) vaidina priekvailę padavėją "Seselėje Betėje" (1 Baltijos kanalas, 23.45 val.). Kai kam, sako, gražu.

REKLAMA

LTV rodo garsų pasaulyje, bet uždraustą tėvynėje Baltarusijoje ir lojalioje Rusijoje dokumentininko Jurijaus Chaščevatskio "Paprastą prezidentą" (22.00 val.; kartojama kitądien, 12.35 val.). Aišku, apie poną (draugą) A. Lukašenką, o pavadinime ryški sąsaja su Michailo Romo "Paprastu fašizmu".

Italų neorealisto Carlo Lizzani "banditinis" filmas "Nubusk ir žudyk" (TV11, 20.05 val.), nepaisant efektingo pavadinimo, - bene silpniausias meistro karjeroje.

Trečiadieninio "Elito kino" su Izolda Keidošiūte nebematyti, užtat TV1 programų puoselėtojas Rytis Zemkauskas net išdrįso pasiūlyti nespalvotą, užtat pasaulyje buvusią ir tebesančią kultine garsiąją Michaelio Curtizo "Kasablanką" (21.00 val.). Gal kanalas seks tuo Amerikos kino teatreliu, kuris jau daugybę dešimtmečių demonstruoja šią juostą. Tegul ne kas mėnesį, bet kartkartėmis tikrai verta sugrįžti prie Humphrey Bogarto ir Ingrid Bergman veidais spindinčios meilės istorijos, lydimos nepamirštamo bliuzo "Taip praeina laikas". Keistas atvejis: lyg ir "žemas" melodramos žanras, net 1942-aisiais statymo metais naivoki antifašistiniai motyvai, prastai suvaidintas Paulo Heinreido medinis "tas trečiasis", o kartą filmą pasižiūrėjęs, jo vis tiek jau nebepamirši. Tikiu, atsiras ir naujų, jaunų žiūrovų, pajusiančių tą keistą žavesį ir įsirašysiančių į gerbėjų eiles. Jie smalsūs, jaunieji sinefilai, ir viską labai gerai supranta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų