REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos lyderis Gediminas Vagnorius kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas ištirti, jo nuomone, šiurkščius Seimo statuto pažeidimus, kai, nepaisant parlamento sprendimo, Seimo vadovas Česlovas Juršėnas neteikia svarstymui paprastų žmonių laukiamo Gyventojų santaupų atkūrimo įstatymo pakeitimo.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam įstatymo pakeitimui Seime buvo pritarta dar 2002 metų gegužės 30 dieną.

Pasak G. Vagnoriaus, rublinių indėlių grąžinimo likusiems asmenims vilkinimas, kai tam sukauptos milijardinės lėšos naudojamos ne pagal paskirtį - nuostolingai laikomos užsienio bankuose ir remia turtingas valstybes - sukuria palankiausią terpę manipuliuoti įpykusiais rinkėjais.

REKLAMA

"Taip iš lietuvių besityčiojantis Viktoras Uspaskichas po rinkimų apgaulingai žada grąžinti indėlius, nors būdamas Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku labiausiai priešinosi buvusios sovietinės valdžios nusavintų rublinių santaupų atstatymui ir ciniškai šaipėsi iš paprastų žmonių", - sakė Eltai G. Vagnorius.

Dėl šiurkštaus įstatymų reikalavimų ir gyvybinių žmonių teisių nepaisymo Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos pirmininkas G. Vagnorius prieš mėnesį raštu kreipėsi į dabartinį laikinąjį Seimo pirmininką Česlovą Juršėną.

"Nors Č. Juršėnas prezidento rinkimuose žada rūpintis visais ir "atsisukti veidu į žmogų", jis nepakluso Statuto reikalavimui pradėti šio svarbaus įstatymo svarstymą ir nesiteikė net atsakyti į paklausimą, tuo dar kartą atsukdamas nugarą pusei milijono žmonių", - apgailestavo G. Vagnorius.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų