REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Atsiprašau, bet nesiruošiu būti Linčo teismo pagrindiniu herojumi. Su naujomis idėjomis ir principais nėra paprasta. Po dar vienos pažangios idėjos mane dar ir beisbolo lazdomis uždaužys", - penktadienį sakė A. Zuokas ir pridūrė, kad kartu su juo atsakomybe dalijasi visa Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras Artūras Zuokas atmeta kaltinimus dėl "Rubicon group" bendrovei esą atiduoto 60,8 ha žemės sklypo Vilniaus mieste bei tariamo šio sklypo įkeitimo bankui. Jis taip pat neigia, esą šiame sklype būta 3,6 hektaro savininkams grąžintinos žemės nuosavybės, o nustatant šios nuosavybės vietą esą buvo klastojami liudininkų parodymai.

REKLAMA

"Norėtume paneigti tam tikrus teiginius, kurie galbūt matomi žiniasklaidoje arba kuriuos sako politikai - tarp jų ir iš Seimo tribūnų. Pirmasis - kad savivaldybė atidavė "Rubicon group" per 60 ha žemės sklypą, kurio vertė yra 140 milijonų. Savivaldybė nėra atidavusi ir nesiruošia atiduoti "Rubicon group" jokio sklypo", - penktadienį per spaudos konferenciją Vilniaus savivaldybėje teigė A. Zuokas.

Pagal sutartį su UAB "Ogmios Astra pramogų centras", šiame sklype bus įkurtas pramogų parkas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus mero, kitas melagingas teiginys - esą "Rubicon group" atiteko dviem vilnietėms priklausantis žemės sklypas, vertinamas 16 milijonų litų. A. Zuoko teigimu, 3,6 ha žemės teritorija, į kurią atkurti nuosavybės teisę pageidauja šios dvi vilnietės, pagal archyvuose išlikusius dokumentus, žemės kartografavimo duomenis ir liudytojų parodymus nepatenka į pramogų parkui skirtą 60,8 ha sklypą Ozo ir Kalvarijų gatvių sankryžoje. Todėl dviejų vilniečių menamos teisės, pasak A. Zuoko, negali būti atkurtos, kaip jos pageidautų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Trečias melagingas teiginys - kad liudytojų parodymai nustatant žemės teritorijos dalies, į kurią prašoma atkurti nuosavybės teises, buvimo vietą yra suklastoti", - tvirtino A. Zuokas.

Savo ruožtu atgauti žemės nuosavybę pramogų parkui skirtoje vietoje pretenduojančios vilnietės dienraščiui "Respublika" tvirtino, kad susigrąžinti žemę joms sutrukdę melagingi liudininkų parodymai.

"Baisiausia - kai norėjome atgauti savo žemę, atsirado melagingos liudininkės, pasirašiusios žemėtvarkininkų surašytus dokumentus, kad sklypas mums priklauso kitoje, nei dygsta pramogų parkas, vietoje", - teigė vilnietės Liudmila Peško ir Vera Astafjeva.

REKLAMA

A. Zuokas ketvirtu melagingu teiginiu pavadino kalbas, kad "Rubicon group" perduotas sklypas yra įkeistas bankui. "Joks sklypas nėra ir negali būti įkeistas be mūsų sutikimo, nes sklypas yra miesto nuosavybė", - pažymėjo Vilniaus meras.

A. Zuokas taip pat atmetė kaltinimus dėl menamų miesto savivaldybės trukdymų žmonėms susigrąžinti žemę Vilniaus mieste.

"Dažnai girdime kaltinimus, kad Vilniaus miesto administracija, konkrečiai miesto meras ar taryba, trukdo žemės nuosavybės atstatymui Vilniaus mieste. Noriu priminti, kad tai yra ne savivaldybės, o apskrities viršininko administracijos kompetencija", - sakė A. Zuokas.

REKLAMA

Sostinės savivaldybės Kolegijos posėdžių salėje surengtoje spaudos konferencijoje penktadienį A. Zuokas taip pat kalbėjo apie kitus kontraversiškai vertinamus miesto savivaldybės veiksmus, susijusius su AB "Vilniaus šilumos tinklai" privatizavimu, "Vilniaus" kino teatro akcijų paketo aukcionu, golfo laukų įrengimu Pilaitėje.

Vilniaus meras atmetė visus jam ir savivaldybei mestus kaltinimus dėl šių ūkio objektų atžvilgiu priimtų sprendimų.

Jis taip pat neigiamai įvertino siūlymą sudaryti nepriklausomą visuomeninę komisiją Vilniaus miesto mero veiklos skaidrumui ir teisėtumui ištirti, kurios ėmėsi šių metų birželio pabaigoje susibūrusi nepriklausoma iniciatyvinė grupė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė šios iniciatyvinės grupės pirmininkas Viačeslavas Volovojus, tokios komisijos darbe turėtų dalyvauti visų Vilniaus miesto tarybos politinių frakcijų atstovai, Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje ir keli teisės ekspertai. Pasak V. Volovojaus, komisija reikalinga, nes aiškėja vis daugiau Vilniaus miesto mero A. Zuoko savivalės ir piktnaudžiavimo jam suteiktais įgaliojimais faktų.

"Jokių komisijų nebus steigiama", - per spaudos konferenciją pareiškė A. Zuokas. Jo teigimu, V. Volovojaus vadovaujama iniciatyvinė grupė siekianti politinių tikslų, o tai, kuo ji rengiasi užsiimti, yra teisėsaugos institucijų reikalas.

REKLAMA

"Atsiprašau, bet nesiruošiu būti Linčo teismo pagrindiniu herojumi. Su naujomis idėjomis ir principais nėra paprasta. Po dar vienos pažangios idėjos mane dar ir beisbolo lazdomis uždaužys", - nuogąstavo A. Zuokas. Kartu jis pridūrė, jog už daugelį kritikuojamų sprendimų atsakingas ne tik jis, bet visa Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sekretorius Algis Čaplikas savo ruožtu piktinosi prieš sostinės merą nukreiptų protestų akcijų dalyviais ir įžvelgė už tų akcijų slypinčius politinius interesus. "Šiandien kur tik pakvimpa pinigais ar interesais, tie patys žmonės piketuoja", - tvirtino jis. A. Čaplikas pateikė prielaidą, kad piketavimas tampa kai kurių žmonių pragyvenimo šaltiniu, nes į skirtingais tikslais rengiamas akcijas ateina tie patys piketuotojai. "Aiškiai matyti politinis interesas", - tvirtino A. Čaplikas.

REKLAMA

Savo ruožtu A. Zuoko veiklą tirti ketinančios iniciatyvinės grupės vadovas pažymi, kad Vilniaus mero veikla neatitinka daugumos gyventojų interesų. "Norime sužinoti, ar galioja įstatymai A. Zuokui, ar atsiras politinė valia įvertinti jo veiklą. Siūloma sudaryti komisija turėtų išsiaiškinti, ar gali A. Zuokas toliau užimti Vilniaus mero pareigas", - tvirtino V. Volovojus.

Nepriklausomos iniciatyvinės grupės Vilniaus miesto mero A. Zuoko veiklos teisėtumui ir skaidrumui ištirti veikloje dalyvauja Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos atstovai, Prekyviečių asociacijos "Lagenva", Lietuvos žaliųjų judėjimo, Lietuvių tautinio jaunimo lygos, Nacionalinės vartotojų federacijos bei kitų organizacijų atstovai.

Savo ruožtu A. Zuokas atmeta kai kurių profesinių sąjungų, visuomeninių organizacijų ir atskirų parlamentarų jam adresuotus kaltinimus dėl esą neskaidrios veiklos ir ketina kreiptis į teismą dėl šmeižto.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų