REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atliekų tvarkymo bendrovės UAB "Žalvaris" duomenimis, per pirmuosius du aplinkosauginio projekto "Rūšiuok ir tu" etapus iš viso surinkta apie 22 tonas galvaninių elementų (baterijų) ir akumuliatorių, naudojamų buitiniuose prietaisuose. Ekologinio švietimo projektą "Rūšiuok ir tu" UAB "Žalvaris" vykdo kartu su LR Aplinkos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak UAB "Žalvaris" plėtros direktoriaus Manto Marcinkevičiaus, šiuo projektu siekiama informuoti visuomenę apie išeikvotų galvaninių elementų rūšiavimo svarbą, skatinti atliekų rūšiavimą bei surinkti kuo daugiau aplinkai grėsmę keliančių baterijų. "Projektą "Rūšiuok ir tu" vykdome visoje Lietuvoje – organizuojamos akcijos mokyklose, žaislų bei foto prekių parduotuvėse, prekybos centruose. Tikimės, kad mums pavyks įgyvendinti planą projekto metu iš viso surinkti daugiau nei 25 tonas galvaninių elementų ir buitiniuose prietaisuose naudojamų akumuliatorių", - teigė M. Marcinkevičius.

REKLAMA

Pirmuosiuose dviejuose projekto "Rūšiuok ir tu" etapuose aktyviai dalyvavo 70 mokyklų iš visos Lietuvos. Daugiausia baterijų ir akumuliatorių – 596 kg, surinko Jonavos J. Vareikio pagrindinės mokyklos moksleiviai. 30 aktyviausiai akcijoje dalyvavusių šios mokyklos moksleivių buvo apdovanoti kelione į Druskininkų vandens pramogų parką.

M. Marcinkevičiaus teigimu, trečiasis aplinkosauginio projekto "Rūšiuok ir tu" etapas tęsis iki kovo 15 d. UAB "Žalvaris" projektą "Rūšiuok ir tu" įgyvendina nuo 2006 metų kovo mėn, tašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų