REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus Seimui kitą antradienį ketina pateikti socialdemokratų vadovo Algirdo Brazausko kandidatūrą į Ministro Pirmininko pareigas. Tai V. Adamkus pareiškė ketvirtadienį po susitikimo su valdančiąją koaliciją sudarančių partijų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Valdas Adamkus Seimui kitą antradienį ketina pateikti socialdemokratų vadovo Algirdo Brazausko kandidatūrą į Ministro Pirmininko pareigas. Tai V. Adamkus pareiškė ketvirtadienį po susitikimo su keturių valdančiąją koaliciją sudarančių partijų - Socialdemokratų, Socialliberalų, Darbo partijos, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos - vadovais. Šios keturios partijos ir pasiūlė Prezidentui A. Brazausko kandidatūrą.

REKLAMA

A. Brazauskas ketvirtadienį sakė, jog po visų procedūrų paskyrus jį Premjeru galutinai Vyriausybė turėtų būti suformuota per artimiausias dvi savaites. V. Adamkus, savo ruožtu, teigė, kad "jokių delsimų nebus", šalies vadovas ketina susitikti su būsimuoju Premjeru iškart po jo paskyrimo. Prezidentas taip pat teigė stengsiąsis su kiekvienu iš Premjero pateiktų kandidatų į ministrus susitikti asmeniškai.

"Išsakiau vienintelį principą, kurio prašiau laikytis - būtent, kad sudarant Vyriausybę žmonės būtų pasirenkami remiantis profesionalumo, kvalifikacijos ir neabejotinos reputacijos pagrindais", - sakė V. Adamkus. Šalies vadovas dar kartą pabrėžė, jog remdamasis įstatymais kreipsis ir į specialiąsias tarnybas, kad šios patikrintų visų kandidatų į ministrus reputaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Adamkaus, susitikime su partijų vadovais konkrečios personalijos į ministrų postus nebuvo svarstomos - kol oficialiai nėra patvirtintas Premjeras, negali būti pateiktas ir oficialus kandidatų į ministrus sąrašas.

Tiesa, dar ketvirtadienio rytą keturių partijų siūlymą skirti A. Brazauską Premjeru Prezidentui pateikęs Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas minėjo, jog Prezidentui bus pateiktas ir preliminarus kandidatų į ministrus sąrašas. Tačiau V. Adamkus teigė tokio sąrašo ketvirtadienį dar negavęs ir pirmą kartą apie tai girdįs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Brazausko, keturių partijų pasiskirstymas ministrų postais yra išlikęs toks, koks ir buvo. Pagal jį socialdemokratams ir socialliberalams turėtų atitekti Premjero postas ir septynios ministerijos, Darbo partijai - penkios ministerijos, valstiečiams - viena.

V. Uspaskichas, savo ruožtu, pridūrė, jog dėl ministrų postų tarp koalicijos partnerių "viskas yra sutarta".

"Tarp koalicijos partnerių prieštaravimų nėra. Mes pradėjome visas procedūras sutarę dėl visko", - sakė A. Paulauskas.

A. Paulauskas patvirtino, jog tarp kandidatų į ministrus yra ir Viktoro Muntiano pavardė. V. Muntiano, G. Bužinsko ir R. Vaitkaus kandidatūros, neoficialiomis žiniomis, yra nepriimtinos prezidentūrai.ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų