REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto apylinkės teisme nagrinėjama byla, kurioje figūruoja Klaipėdoje gerai žinoma pavardė. Advokatė Liudmila Rožkova įtariama valstybės pareigūno papirkimu, aplaidžiu buhalterijos vedimu bei operacijų su pinigais pažeidimu. Vakar liudijo pagrindinis liudytojas - STT agentas. Teismo sprendimą šioje byloje tikimasi išgirsti tik vėlų rudenį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamoji L.Rožkova teisme dar nekalbėjo. Po vakarykščio teismo posėdžio, kai buvo apklaustas pagrindinis liudytojas Kęstutis Vilkauskas, liko apklausti vieną liudytoją. Nemažai laiko užtruks bylos medžiagos skelbimas. Daiktiniais įrodymais tapo garso ir vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuota, kaip Specialiųjų tyrimų tarnybos agentas K.Vilkauskas advokatę sugundė papirkti savivaldybės valdininką, už kyšį galėjusį sufabrikuoti Žvejų rūmų nuomos konkurso rezultatus.

REKLAMA

2001 metų lapkričio 19 dieną advokatė L.Rožkova buvo įtarta perdavusi kyšį. Dalis pinigų netrukus buvo rasta vieno savivaldybės valdininko kabinete, o kitų pinigų STT nukeliavo ieškoti į pernai nužudyto Ruslano ir L.Rožkovų advokatų kontorą. Tačiau kratos tada taip ir neprireikė, nes L.Rožkova pati atidavė provokatoriaus jai duotus pinigus.

Ištyrusi kyšininkavimo faktą STT, bylą prieš savivaldybės turto valdymo skyriaus vedėją Jurgį Rimą nutraukė, neįrodžiusi jo dalyvavimo nusikaltime. Vakar kalbėdamas teisme, K.Vilkauskas ankstesnių parodymų nepaneigė.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos teisėjai L.Rožkovos bylos nenagrinėjo dėl etinių sumetimų. Advokatė L.Rožkova dažnai gina ir atstovauja savo klientų interesams uostamiesčio teismuose. Įvairiais nusikaltimais kaltinti keli uostamiesčio teisėjai bei prokurorai taip pat buvo teisiami kitų miestų teismuose.

Daiva Janauskaitė

“Klaipėda” (http://www.klaipeda.daily.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų