REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iškart po Lietuvos ir Graikijos rungtynių, kurios baigėsi vėlai vakare, “Omni laiko” žurnalistui apie rungtynes kalbėjo vienas iš Lietuvos rinktinės trenerių Gintaras Krapikas bei krepšininkai Ramūnas Šiškauskas su Robertu Javtoku, kurie buvo vieni iš rinktinės lyderių.

REKLAMA
REKLAMA

G.Krapikas pirmiausia pabrėžė, kad džiaugiasi dėl to, kad komanda užsitikrino sau vietą ketvirtfinalyje ir galės ramiau ruoštis rungtynėms prie JAV. “Pralaimėjimo atveju lauktų sunkios rungtynės prieš JAV, o dabar ramiai žaisime ir stengsimės užimti savo grupėje kuo aukštesnę vietą”.

REKLAMA

Treneris liko patenkintas komandos pasirodymu bei pridūrė, kad krepšininkai nuolat tik gerina savo žaidimą. “Labai gerai pataikėme, žaidėme kaip komanda. Visu rungtynių metu, išskyrus paskutines minutes, žaidėjams pavyko įgyvendinti mūsų planą”.

G.Krapikas patvirtino, jog Roberto Javtoko pasirodymas startiniame penketuke ir buvo žadėtoji staigmena, kuri visiškai pasiteisino. “Robertas puikiai įvykdė tai, ko iš jo prašėme. Jis patikimai gynėsi bei pelnė 11 taškų. Šiškauskas? Jo puikus pasirodymas manęs visai nestebina. Jis yra ramaus būdo ir tarsi tyko už krūmų, o paskui iššauna.”

REKLAMA
REKLAMA

Pasak trenerio, nebuvo reikalo daugiau leisti žaisti snaiperiui Arvydui Macijauskui, kai tiek Šiškauskas, tiek Saulius Štombergas patikimai atakavo iš toli. “Trečiam tiesiog nebeliko vietos, nes tiedu sužaidė puikiai. Olimpiada dar nesibaigia ir Arvydo žaidimo mums dar labai reikės”.

Paklaustas, ar sutiktų su tuo, kad Lietuvos rinktinės žaidimą per pirmus tris kėlinukus galima pavadinti idealiu, treneriu nesiryžo pritarti neperžiūrėjęs vaizdo įrašo. “Sunku pasakyt, reikės pažiūrėti kartojimą. Tačiau žiūrint į skirtumą ir į tai, kur ir su kuo žaidėme, tai yra kažkas nenormalaus”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Staigmena graikų puolimui bei gynybai tapęs Robertas Javtokas sakė, kad apie savo užduotį jau žinojo iš anksto ir tam ruošėsi. “Jaučiuosi gerai. Tikėjausi, kad gausiu žaisti ir esu patenkintas. Prieš Papadopoulą žaidžiau ne pirmą sykį ir stengiausi kiek įmanoma jį sulaikyti. Žinoma, man padėjo ir komanda ir psichologiškai jaučiausi gerai”.

Krepšininkas juokavo, kad šįvakar taikliau pataikyti baudų metimus jam padėjo koncentracija gynyboje. “Susikoncentravęs nieko aplink nemačiau. Pirmame kėlinuke man nuolat atrodė, kad atsiliekame. Apskritai, galbūt taip neatrodė, bet rungtynės buvo sunkios ir mes neatsipalaidavome”.

REKLAMA

Aiškus komandos lyderis jau antrose rungtynėse iš eilės Ramūnas Šiškauskas sakė esąs laimingas nepaisant nuovargio. “Esame pakilime ir jaučiamės labai gerai”.

Sportininkas nenorėjo vertinti savo žaidimo, teigdamas, kad iš šalies buvo geriau matyti. “Žaidžiu kaip išeina. Analizavome graikų žaidimą ir mums labai gerai sekėsi. Tuo labiau, kad ėmė kristi metimai.”

Paklaustas, ar tikėjosi tokio skirtumo, R.Šiškauskas atsakė, kad tokio didelio rezultato tikrai nesitikėjo. “Atmosfera salėje? Labai malonu nutildyti dvyliką tūkstančių žiūrovų. Aišku būtų maloniau, kad tiek žmonių sirgtų už mus, bet galbūt net maloniau juos užčiaupti”.

Į klausimą, ar su tokia nuotaika ir žaidimu realu įveikti JAV rinktinę, žaidėjas atsakė: “Kodėl gi nė? Kitos komandos parodė, kad tai realu. Dar neanalizavome jų žaidimą, tam turėsime visą dieną. Ar žaidėme idealiai? Nežinau, bet buvome vieningi kaip kumštis, nors buvo ir klaidų. Taip žaidžiant galima nugalėti bet ką”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų