• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį (08.06), kalbėdamas Lietuvos radijo laidoje “Dienos tema” generalinis prokuroras Antanas Klimavičius dar kartą paneigė, kad specialiosios tarnybos turi informacijos dėl galimos teisėjų korupcijos.“Visi žino pavardes, aš jų nežinau ir žinoti nenoriu, nes operatyvinėje medžiagoje jų nėra”, - teigia Lietuvos prokuratūros vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Klimavičius sako, kad užklausęs visas operatyvines tarnybas gavo vieną ir tą patį atsakymą. “Visos operatyvinės tarnybos sako, kad apie teisėjų korupciją nieko neturi. 19 tomų medžiagoje, kuri studijuojama generalinėje prokuratūroje irgi, nieko nėra”,- teigia iš atostogų grįžęs A. Klimavičius.

REKLAMA

Generalinis prokuroras, paklaustas ar galėjo būti taip, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos ar prokuratūros pareigūnai, turėjo nepakankamai informacijos, kad galėtų įrodyti už teisėjo vardo žeminimą atleisto Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjo ir šiuo metu nedirbančios Vilniaus 3-osiosios apylinkės teismo teisėjos korupcines veikas, tiesiog ją nutekino, pareiškė: ”Negalėjo nuleist, nes jos neturi. Toje medžiagoje nėra teisėjų pavardžių ir nieko apie teismų korupciją”.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūros vadovas A. Klimavičius pridūrė: “Jei kas išsigalvoja ir šitaip provokuoja, tai žmogus, kurį reikia išaiškint ir baust”.

Generalinis prokuroras “Dienos temoje”, kurią veda žurnalistas Tomas Dapkus, pažymėjo, kad spėja, jog suinteresuoti asmenys šitaip bando supriešint teisėsaugos institucijas ir nori nuteikti teismus prieš STT ir prokuratūrą. Tačiau A. Klimavičius sutiko, kad tai daroma labai profesionaliai.

Kaip pranešė LTV naujienų laida "Panorama" pirmadienį Teismų tarybos ir Aukščiausiojo Teismo pirmininkas V. Greičius apsispręs ar šaukti Teismų tarybos posėdį dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie galimą teisėjų korupcijos skandalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų