REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gedimino Vagnoriaus vadovaujamo bloko sąraše į Seimą kandidatuojanti Kovo 11-osios Akto signatarė Nijolė Oželytė antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad grįžti į politiką ją paskatino galima Viktoro Uspaskicho ir Algirdo Brazausko sąjunga bei tokios sąjungos keliamas pavojus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu nepartinė, anksčiau Tėvynės sąjungą ir buvusius nuosaikiuosius konservatorius palikusi N. Oželytė spaudos konferencijoje sakė, kad dalyvauti Seimo rinkimuose ją paskatino pareigos jausmas.

REKLAMA

"Totalinis Uspaskicho atėjimas, jo galima sąjunga su Brazausku - tai yra realus pavojus Lietuvai ir mano pareigos jausmas skatina tiesiog pasisiūlyti", - aiškino savo apsisprendimo motyvus N. Oželytė.

Nuosaikiuosius ir radikaliuosius politikus subūręs Gedimino Vagnoriaus vadovaujamas Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos blokas tikisi naujame Seime išsikovoti 10 mandatų ir ateityje peraugti į partiją.

Šio bloko lyderiai Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos pirmininkas G. Vagnorius bei "Jaunosios Lietuvos" ir Naujųjų tautininkų pirmininkas Stanislovas Buškevičius nemato kliūčių tokiai partijai atsirasti.

REKLAMA
REKLAMA

"Buškevičius tapo nuosaikesnis, o mes - griežtesni, taigi suartėjome. Lietuvai reikėtų griežtesnės teisinės tvarkos", - sakė antradienį spaudos konferencijoje G. Vagnorius. Jo nuomone, radikaliais pareiškimais garsėjančio jaunalietuvio atėjimas tik sustiprintų partijos galimybes.

Aiškindamas savo įsijungimą į Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos bloką S. Buškevičius teigė, kad kiekviena situacija reikalauja tam tikrų sprendimų. "Radikalius žingsnius reikia daryti ten, kur reikia daugiau tvarkos, kur yra daug skurdo ir betvarkės. Nuosaikieji žingsniai reikalingi ten, kur reikia daugiau diplomatijos", - teigė S. Buškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą dalyvaujantis Seimo rinkimuose Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos blokas savo rinkimų programoje akcentuoja būtinybę realiai padidinti algas ir pensijas, remti naujų darbo vietų kūrimąsi. "Skirtingai nuo kitų partijų, akcentuojame, kad ES struktūrinių fondų lėšos būtų skiriamos pirmiausia naujų darbo vietų steigimo projektams", - sakė G. Vagnorius. Pasak jo, taikant mokesčių lengvatas reikėtų skatinti naujų įmonių steigimą mažuose miesteliuose. G. Vagnorius užtikrino, kad jo komanda nėra įsipareigojusi jokioms verslo ar korupcinėms politinėms grupuotėms.

REKLAMA

Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos sąraše Seimo nario mandato sieks advokatas Stasys Šedbaras, Lietuvos moterų katalikių sąjungos pirmininkė Gražina Paliokienė, buvęs Seimo narys Kęstutis Skrebys, docentas Edvardas Kriščiūnas, žurnalistas Albinas Pilipauskas, gydytojas Eduardas Pabarčius, Lietuvos jaunųjų krikščionių demokratų lygos pirmininkas Jonas Žukas ir kiti.

Daugiamandatėje apygardoje Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos blokas kelia 40 kandidatų, vienmandatėse apygardose - 20 kandidatų.

Pasak G. Vagnoriaus, Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos bloką sudaro buvę nuosaikieji konservatoriai, "Jaunosios Lietuvos" ir Naujųjų tautininkų sąjunga, Lietuvos jaunųjų krikščionių demokratų lyga, Lietuvos moterų katalikių sąjunga, dalis krikdemų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų