REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas neturi informacijos, kad kai kurie iš rinkimų norintys pasitraukti asmenys yra susiję su nusikaltėliais arba yra minimi policijos vadovo paskelbtame įtariamų kandidatų sąraše.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji rinkimų komisija šiandien turėtų svarstyti Liberalų demokratų partijos nario K. Kniuipio prašymą išbraukti jį iš kandidatų į Seimą sąrašo. Kniuipys nurodo to prašąs dėl asmeninių priežasčių. Žiniasklaidos teigimu, kandidatas esą gali būti susijęs su KGB.

REKLAMA

Zenonas Vaigauskas patvirtina, kad ketvirtadienį vienas iš liberaldemokratų rinkimų komisijai įteikė prašymą išbraukti jį iš sąrašų, tačiau konkrečių priežasčių nepateikė.

Z.Vaigauskas galvoja, jei informacija yra patikima, tai ji turėtų būti paskelbta viešai, nes negerai, kai mestas kaltinimas lieka be adreso ir pavardės lieka nežinomos. Pirmininkas mano, kad tai sukelia sunkumų rinkėjams.

Jei kandidatas yra padaręs nusikaltimą, jis traukiamas baudžiamojon atsakomybėn Seimo sutikimu - tokių atvejų jau yra buvę.

REKLAMA
REKLAMA

VRK nesaugos slaptos informacijos

Ketvirtadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) nebuvo perduotos kandidatų į Seimą, įtariamų ryšiais su nusikalstamu pasauliu, pavardės. Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, atsisakyti tokių ketinimų nutarta po Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus Arvydo Pociaus surengto pasitarimo.

"Šiame pasitarime kėliau klausimą, ar gauname informaciją, kurią galime skelbti, arba iš viso jos negauname. Sprendė tie, kurie yra tos informacijos šeimininkai. Jų nuomone, ten nėra tos informacijos, kurią galima būtų skelbti", - sakė Eltai Z. Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ta slapta medžiaga, Z. Vaigausko nuomone, liks tirti VSD, policijai, gali būti perduota prokuratūrai.

VRK vadovo manymu, Policijos departamentas, galbūt ir Valstybės saugumo departamentas turėtų prisiimti sau atsakomybę už tai, kad buvo pradėta skelbti informacija, kurios nereikėjo skubiai skelbti ir tai yra "savotiškas jų garbės reikalas".

Z. Vaigauskas teigia suprantąs, kad tokia informacija sukelia rinkėjų susidomėjimą, tačiau bet kuriuo atveju kaltinimus galima išsakyti tik tada, kai juos gali įrodyti. "Žodžiai turi būti labai pasverti, nes rinkimai vyksta tik kartą per ketverius metus, ir šiuo atveju klaidos yra labai brangios", - sakė VRK vadovas.

REKLAMA

Z. Vaigauskas tikino, kad nežino nei partijų, nei kandidatų, galimai susijusių su nusikalstamu pasauliu, pavardžių.

Trečiadienį vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas bei policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius informavo žurnalistus, kad medžiagą, susijusią su įtariamų nusikalstamųjų struktūrų kandidatais į Seimą, VRK vadovui artimiausiu metu turėtų perduoti Valstybės saugumo departamento pareigūnai, su kuriais ja pasidalijo Policijos departamentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų