REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas ketvirtadienį pareiškė atsiribojąs nuo dosniausio savo rinkimų kampanijos rėmėjo Rusijos piliečio Jurijaus Borisovo, tačiau nepaaiškino ankstesnio sprendimo skirti jį savo patarėju motyvų.

REKLAMA
REKLAMA

"Apsvarstęs visas pokalbio su J.Borisovu aplinkybes, nusprendžiau neskirti šio žmogaus savo kaip prezidento visuomeniniu patarėju", - sakė R.Paksas interviu nacionaliniam Lietuvos radijui ir komercinei stočiai "Žinių radijas".

REKLAMA

"Dar daugiau, aš noriu pasakyti Lietuvos žmonėms, kad atsiriboju nuo bet kokių sąsajų su J.Borisovu", - pabrėžė R.Paksas.

Prezidento patarėjas Avydas Medalinskas žurnalistams teigė, kad išsamią savo poziciją prezidentas išdėstys ketvirtadienio vakarą per visas šalies televizijas, kurios tik suteiks teisę.

"Vakar diena buvo viena nelengviausių dienų mano, kaip žmogaus ir politiko gyvenime", - ketvirtadienį jau teigė R.Paksas, nors išvakarėse ryžtinga veido išraiška dėstė savo sprendimą priimti J.Borisovą patarėju.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūroje prieš vidurdienį apsilankęs prezidento bendražygis, Seimo narys liberaldemokratas Henrikas Žukauskas žurnalistams teigė, kad dabar prezidentui pats laikas atsiriboti nuo J.Borisovo.

"Man atrodo, jis (J.Borisovas-BNS) ir toliau darys veiksmus, kurie yra nenaudingi Lietuvai - tokius veiksmus, kaip noras tapti patarėjais, kaip noras kilti dar anksčiau. Tai yra žmogus, kurio siekiai yra ne visai dori", - teigė liberaldemokratas.

J.Borisovas už savo paramą R.Paksui - Liberaldemokratų partijos įkūrėjui - buvo padarytas išskirtiniu šios partijos nariu su auksiniu ženkleliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai rudenį kilus Prezidentūros skandalui, prezidentas buvo nesyk raginamas atsiriboti nuo sraigtasparnių remonto įmonės "Aviabaltika" vadovo, kuris jo rinkimų kampanijai skyrė 1,2 mln. litų. Tačiau R.Paksas atsakydavo, kad negali atsiriboti nuo J.Borisovo, kaip negali atsiriboti nuo savo šeimos. Be to teigė, kad nebėra su juo susijęs jokiais ryšiais.

Dar trečiadienį R.Paksas sakė ketinąs skirti J.Borisovą, kurio atžvilgiu prokurorai atlieka du ikiteisminius tyrimus, savo visuomeniniu patarėju, bet po kelių valandų savo komandos buvo įtikintas to nedaryti.

Žinia apie galimą J.Borisovo, kurį Valstybės saugumo departamentas siūlo paskelbti nepageidaujamu Lietuvoje, paskyrimą sukėlė audringą neigiamą tiek prezidento oponentų, tiek ir jo rėmėjų reakciją.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų