• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpusėjus žiemai, Seime prisiminta apie šalies ūkininkų praėjusią vasarą dėl stichinės sausros patirtus nuostolius. Pasak Kaimo reikalų komiteto (KRK) pirmininko Viktoro Rinkevičiaus, šiuo metu Vyriausybei tinkamiausias metas ištesėti ūkininkams duotus pažadus.

REKLAMA
REKLAMA

"Ūkininkai išgirdo pažadų iš Vyriausybės ir prezidento, kad bus ieškoma finansinių resursų patirtai žalai kompensuoti, tačiau pažadai tik duoti ir nevykdomi. Šiuo metu skirta ir neišmokėta tik 50 mln. litų, o ūkininkų prašoma suma siekia per 190 mln. litų, ši suma, pardavus "Mažeikių naftą", yra reali pagal Vyriausybės išgales ir kelia teisėtą lūkestį", - ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Valstiečių liaudininkų frakcijos narys V.Rinkevičius.

REKLAMA

Anot politiko, Europos Komisija (EK) dėl leidimo iš valstybės lėšų dalinai kompensuoti ūkininkų patirtus nuostolius turėtų apsispręsti iki vasario vidurio.

"Pirmadienį vykusiame neformaliame žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės ir komisarės Mariann Fisher Boel susitikime ji patvirtino ketinimą jau vasario viduryje spręsti šį Lietuvos žemės ūkiui aktualų klausimą. Būtų labai keista, jei gautume teigiamą atsakymą, o dar nebūtume susitarę šalies viduje dėl nuostolių kompensavimo, iki šiol vykdavo atvirkščiai", - dėstė KRK pirmininkas V.Rinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies ūkininkų patirti nuostoliai iš dalies gali būti kompensuoti tik iš valstybės lėšų, tačiau būtina atsiklausti Europos Komisijos, kad būtų išvengta tokio žemdirbių rėmimo, kuris pažeistų rinkos konkurencijos taisykles.

Vyriausybė ekstremalią situaciją žemės ūkyje dėl stichinės sausros buvo paskelbusi rugpjūčio 4 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų