REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naftos telkinio D-6 Baltijos jūroje netoli Kuršių nerijos eksploatavimo klausimas iškeltas Lietuvos bei Rusijos diplomatijos vadovų susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį užsienio reikalų ministras Antanas Valionis susitikime su Vilniuje viešinčia Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministro pirmąja pavaduotoja Eleonora Mitrofanova pabrėžė, kad kovo 2 dieną gręžimo darbai šiame telkinyje jau prasidėjo, nepaisant Rusijos pažadų Lietuvos Ministrui Pirmininkui ir UNESCO Pasaulio paveldo komiteto rekomendacijų, kad naftos gavyba neturi prasidėti, kol nėra atliktas bendras naftos telkinio eksploatacijos rizikos ir poveikio aplinkai įvertinimas.

REKLAMA

Per vizitą Maskvoje pernai spalio 20-22 dienomis Rusija žadėjo pateikti avarijų likvidavimo planą prieš pradedant gręžimo darbus ir pradėti derybas dėl avarijų prevencijos, likvidavimo ir žalos atlyginimo susitarimo.

E. Mitrofanova, kuruojanti kultūrinį bendradarbiavimą, UNESCO bei ryšius su rusų bendrijomis užsienyje, susitikime su A. Valioniu ir konsultacijose su Užsienio reikalų ministerijos sekretoriumi Evaldu Ignatavičiumi aptarė dvišalio Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo, lietuvių tautinių bendrijų Rusijoje bei rusų bendruomenės Lietuvoje kultūros ir švietimo klausimus, pagrindinius dvišalių kultūrinių ryšių ir bendradarbiavimo švietimo srityje aspektus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų