• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis ragina susitelkti labai svarbioms deryboms dėl Europos Sąjungos (ES) biudžeto. Ministro teigimu, sėkmingas dalyvavimas derybose, jų rezultatai gali lemti Lietuvos dalyvavimo ES politikoje kryptis septynerių metų laikotarpiui.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija vasario 10 dieną paskelbė komunikatą apie Europos Sąjungos biudžeto gaires 2007-2013 metams.

REKLAMA

"Lietuvai yra svarbios derybos dėl būsimojo ES biudžeto, nes jų rezultatai gali nulemti mūsų dalyvavimo ES politikoje kryptis net septyneriems metams į priekį. Sėkmingas dalyvavimas derybose priklausys tik nuo mūsų pačių. Turėsime būti itin susitelkę ir vieningi, o tam svarbus ir politinis sutarimas Lietuvoje", - po Europos Komisijos komunikato paskelbimo sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras A. Valionis.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Lietuvai vieni iš svarbiausių klausimų, derantis dėl ES biudžeto, yra ES regioninės politikos ateitis ir struktūrinė parama, bendradarbiavimas su kaimynais, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimas, išorinės ES sienos apsauga, Šengeno erdvės kūrimas bei regioninis bendradarbiavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija perspektyviniame biudžete siūlo išskirti tris pagrindinius ES politikos prioritetus: tvarų ekonomikos augimą, paramą Europos piliečiams ir Europos vaidmenį pasaulyje.

Tvarų ES ekonomikos augimą siūloma užtikinti per konkurencingumo skatinimą ir socialinę bei ekonominę sanglaudą. Biudžete siūloma daugiau dėmesio skirti ir Europos piliečiams kuriant laisvės, teisingumo ir saugumo erdvę.

Europos Komisijos pasiūlymai dėl daugiamečio ES biudžeto bus pateikti Europos Parlamentui. Vasario 23 dieną juos svarstys ES Bendrųjų reikalų ir išorinių santykių taryba.

2004 metų viduryje Europos Komisija planuoja pateikti ir pasiūlymus dėl konkrečių ES finansinės perspektyvos teisės aktų pakeitimo. Dėl perspektyvinio ES biudžeto organizacijos šalys narės turės susitarti iki 2005 metų pabaigos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų