• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewkis dar nenusprendė, ar atstovaus šaliai balandžio mėnesį Vilniuje minint Draugiškų santykių ir gero bendradarbiavimo sutarties tarp Lietuvos ir Lenkijos pasirašymo dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje Lietuvos Užsienio reikalų ministerijoje teigė Lenkijos URM valstybės pasekretoris Janas Truszczynskis (Truščinskis).

REKLAMA

"Aš nežinau, ką prezidentas galvoja. Akivaizdu, kad prezidentas planuoja kažkada vykti į Lietuvą. Prezidentas Aleksandras Kwasniewkis (Kvasnevskis) dar turi laiko sprendimui priimti", - sakė J.Truszczynskis.

Diplomatas negalėjo atsakyti, kas vietoj prezidento galėtų atstovauti jo šaliai iškilmėse Vilniuje.

"Prezidentas Kwasniewkis gavo asmeninį pakvietimą dalyvauti sutarties tarp Lenkijos ir Lietuvos minėjimo šventėje, tačiau sprendimas dar nepriimtas. Jis bus priimtas artimiausiu metu", - tvirtino J.Truszczynskis.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 23 dieną A.Kwasniewskis gavo Lietuvos prezidento Rolando Pakso kvietimą balandžio mėnesį Vilniuje dalyvauti Lietuvos ir Lenkijos tarpvalstybinės sutarties pasirašymo 10-mečio minėjime.

"Suprantama, viskas priklausys nuo Lietuvos vidaus padėties. Pagal tai, kaip ji vystysis, ir spręsime. Pažiūrėsime. Kol kas kvietimas guli ant mano darbo stalo", - tada teigė Lenkijos vadovas.

Lenkijos politikai, atsižvelgdami į tai, kad balandžio mėnesį Lietuvos Seimas gali balsuoti dėl R.Pakso nušalinimo nuo pareigų, siūlo A.Kwasniewskiui į Lietuvą nevykti. Kiti laikosi nuomonės, jog abi šalys yra sąjungininkės, drauge netrukus taps ES narėmis, todėl į Vilnių Lenkijos vadovui reikėtų važiuoti nepaisant R.Pakso padėties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per Prezidentūros skandalą, kuris tęsiasi jau tris mėnesius, savo vizitus į Lietuvą atšaukė Italijos ir Slovakijos prezidentai, į užsienį nebevyksta ir R.Paksas.

Spaudos konferencijoje Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis pasakojo, kad per susitikimą su J.Truszczynskiu aptarė net tik Lietuvos-Lenkijos geros kaimynystės santykių sutarties dešimtmetį ir jo minėjimą, bet ir likusius neįvykdytus susitarimus - dėl aukštojo mokslo diplomų pripažinimo ir tautinių mažumų pavardžių rašybos.

Jis sakė tikįs, kad "greitai" tautinių mažumų pavardės abiejose šalyse bus rašomos "būtent jų kalba".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų