REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienas filmas, kurį sukuria italų kilmės režisierius Anthony Minghella, įeina į kino istoriją ir pradžiugina kino mėgėjus. 1996 m. jo parašytas ir režisuotas “Anglas ligonis” papasakojo sukrečiančią istoriją, kuri gavo daugiau nei 30 įvairiausių apdovanojimų, tarp jų 2 “Auksinius gaublius”, 6 britų kino festivalio BAFTA apdovanojimus ir net 9 “Oskarų” statulėles.

REKLAMA
REKLAMA

Už 1999 m. sukurtą juostą “Talentingasis misteris Riplis” Nacionalinė kritikų taryba A. Minghella pripažino geriausiu režisieriumi. Pirmasis režisieriaus darbas - juosta “Tikrai, beprotiškai, giliai” - susilaukė didelio populiarumo ir laimėjo Rašytojų gildijos bei BAFTA apdovanojimus. A. Minghella talentu pasitiki ir jo filmuose vaidina ryškiausios kino žvaigždės: Mattas Damonas, Gwyneth Paltrow, Juliette Binoche, Jude’as Law, Ralphas Fiennesas ir kt.

REKLAMA

Naujausias šio režisieriaus darbas - epinė drama “Šaltasis kalnas” - į Lietuvos kino teatrus atkeliauja kovo 12 d. Šį filmą, praėjus vos 7 savaitėms nuo pasaulinės premjeros, lydi daugybė nominacijų, kuriuos suteikia didžiausi ir svarbiausi kino festivaliai: BAFTA, “Auksinis gaublys”, labiausiai laukiama kino Akademijos “Oskarų” įteikimo ceremonija. Pagrindinius vaidmenis šioje juostoje atlieka žymiausios Holivudo žvaigždės Nicole Kidman, Jude’as Law, Renne Zellweger ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir “Anglas ligonis”, drama “Šaltasis kalnas” pasakoja apie žmogaus gyvenimui patirtus išbandymus: pilietinį karą, artimųjų netektį, mirties nuojautos lydimą išsiskyrimą su mylimu žmogumi, bandymą gyventi iš naujo po karo patirtų baisumų. Pats režisierius teigia, kad filme karas nėra svarbiausia tema.

“Statydamas filmą supratau, kad labiausiai nori parodyti, koks po karo grįžta žmogus, koks yra karo poveikis, kai aplink nebešaudo pabūklai. Karas visuomet ateina staiga ir netikėtai, tad tam tikra prasme jis visada yra šalia mūsų. Manau, kad šios temos kiekvienam iš mūsų yra labai svarbios”, - pasakojo Anthony Minghella.

Istorinė drama “Šaltasis kalnas” kino teatruose pradedama rodyti nuo kovo 12 dienos.

“Forum Cinemas”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų