REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų roko dainininko Bertrand'o Cantat (Bertrano Kanta), kuris kaltinamas savo draugės, žinomos aktorės Marie Trintignant (Mari Trentinjan) nužudymu Vilniuje, teismo procesas prasidės kovo 16 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau planuojami posėdžiai kovo 17 ir 18 dienomis, ketvirtadienį BNS pranešė Vilniaus apygardos teismo, kuriame bus nagrinėjama byla, atstovė spaudai.Prancūzų aktorė buvo sužalota per konfliktą viešbutyje su garsiu muzikantu pernai liepą ir mirė nuo patirtų galvos sužalojimų.

REKLAMA

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas kaltinamojo suėmimo terminą pratęsė dar dviem mėnesiams - iki balandžio 29 dienos.

Teismas nutartyje konstatavo, kad pagrindai, kuriais buvo skirtas suėmimas, neišnyko ir nepasikeitė. Pagal Lietuvos įstatymus įtariamieji labai sunkias nusikaltimais ir neturintys Lietuvoje nuolatinės gyvenamosios vietos, legalaus pragyvenimo šaltinio bei pilietybės, teismo laukia suimti.

Prašymą pratęsti suėmimo terminą, kuris baigiasi vasario 29 dieną, tai yra sekmadienį, Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Vladimiras Sergejevas motyvavo tuo, kad būtina užtikrinti kaltinamojo dalyvavimą procese ir nuosprendžio vykdymą.Jeigu teismas pripažins B.Cantat kaltu, žinomam grupės "Noir Desir" dainininkui gresia laisvės atėmimas nuo 5 iki 15 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzų žurnalistai prognozuoja, kad rašyti apie žvaigždės teismo procesą iš Prancūzijos į Vilnių atvyks apie porą šimtų jų kolegų. Vilniaus apygardos teisme yra Didžiąją vadinama salė, kurioje vyko už pasikėsinimą sukčiauti stambiu mastu įtarto ir vėliau nuteisto Seimo nario Audriaus Butkevičiaus, kunigo Ričardo Mikutavičiaus žudikų, 1991-ųjų metų sausio 13-sios perversmininkų ir kitų rezonansinių bylų teismo procesai.

2000-ųjų liepą teismo darbuotojai į pagalbą tvarkai palaikyti pasitelkė policijos pareigūnus, kais stebėti žydų genocidu kaltinamo Aleksandro Lileikio teismo proceso atvyko gausus Lietuvos ir užsienio žurnalistų būrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus apygardos teismo pirmininko Artūro Šumsko, Didžioji salė talpina tik apie 90 žmonių.

'Žiūrėsim - kiek tilps, tiek įleisim", - sakė A.Šumskas.

Kaip nustatė ekspertai, mirtis 41 metų aktorę ištiko pernai vasarą dėl galvos smegenų traumos, kurią patyrė per konfliktą su B.Cantat.

Ekspertai nustatė, kad M.Trintignant galėjo būti suduota ne mažiau 19 smūgių į įvairias kūno vietas, daugiausiai galvą ir veidą. Moteris mirė nuo į galvą suduotų smūgių.

Kaltinamasis savo kaltės dėl draugės žūties niekada neneigė, tačiau jos mirties sako nesiekęs. Jis pats pareigūnams pripažino, kad konflikto metu buvo apsvaigęs, todėl prie kaltę sunkinančių aplinkybių prokuratūra nurodo girtumą.

REKLAMA

Tyrimo metu B.Cantat organizme buvo nustatytas alkoholio kiekis, neviršijantis normos, kuris Lietuvoje leidžia vairuoti automobilį. Lietuvoje vairuoti leidžiama, jei organizme alkoholio norma nėra didesnė nei 0,4 promilės.

"Kad buvo vartotas alkoholis, nustatyta neginčijamai. Narkotinių medžiagų B.Cantat organizme aptikta nebuvo", - BNS yra sakęs Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius. Motyvuodamas etikos reikalavimais, jis atsisakė komentuoti, ar narkotikų buvo rasta aukos organizme.

M.Trintignant, taip ir neatsigavusi iš komos, pernai rugpjūčio 1-ąją mirė Paryžiaus ligoninėje. Tragiškas konfliktas įvyko liepos 27-sios naktį Vilniaus senamiestyje esančiame viešbutyje, kur gyveno ji ir B.Cantat.

REKLAMA

Įtarus draugės sumušimu, B.Cantat buvo sulaikytas liepos 29 dieną. Po poros dienų teismas įtariamąjį leido suimti 15 parų, vėliau suėmimas buvo nuolat pratęsiamas.Tardymo izoliatoriuje uždarytą dainininką nuolat lanko šeimos nariai. Kalėjimo vienutėje uždarytas užsienietis turi televizorių.

Aktorei Vilniuje buvo atliktos dvi galvos neurochirurginės operacijos, bet jos būklė nepagerėjo. Komos ištikta M.Trintignant paskutinę liepos dieną specialiu lėktuvu šeimos prašymu buvo išskraidinta iš Lietuvos į Prancūziją, kur ir mirė.

M.Trintignant Vilniuje filmavosi jos motinos Nadine Trintignant režisuotame televizijos seriale "Koletė" (Colette).

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų