REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio bendrovė "Sema" padavė į teismą valstybę, siekdama atgauti prarastus pinigus dėl stipriųjų alkoholinių gėrimų gamybos monopolio įtvirtinimo 1995 metais. Bendrovės vadovai tvirtina, kad dėl šio antikonstitucinio sprendimo įmonė patyrė milijoninių nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų sausį Konstitucinis Teismas nutarė, kad valstybinio stipriųjų alkoholinių gėrimų gamybos monopolio įtvirtinimas įstatymu prieštaravo Konstitucijai, rašo "Verslo žinios".

REKLAMA

1995 metais bendrovei tapus privačia ir tais pačiais metais įsigaliojus Alkoholio kontrolės įstatymo pasikeitimui, iš jos buvo atimta teisė gaminti stipriuosius alkoholinius gėrimus, dėl to sumažėjo įmonės apyvarta, daugiau nei perpus - darbo vietų skaičius, buvo nuvertintas akcininkų kapitalas.

"Sieksime atgauti realiai patirtą per 5 mln. litų žalą ir bent dalį negautos naudos, kuri skaičiuojama dešimtimis milijonų litų", - teigė , "Semos" stebėtojų tarybos pirmininkas Rimvydas Jasinavičius. Pirmasis teismo svarstymas turėtų įvykti kovo 15 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šią savaitę rinką pasiekia nauji "Semos" gaminiai - Valstybinė alkoholio ir tabako kontrolės tarnyba (VTAKT) sausio pabaigoje "Semai" pirmajai iš privačių įmonių suteikė licenciją gaminti stipriuosius alkoholinius gėrimus, kurių alkoholio koncentracija gali viršyti 22 procentus.

Į naujos produkcijos gamybą bendrovė investuos per 2,5 mln. litų. Pernai "Semos" gaminamų silpnųjų gėrimų prekybos apimtis sudarė apie 1,5 mln. litų, o šiemet kartu su stipriaisiais gėrimais tikimasi padidinti alkoholinių gėrimų apyvartą daugiau nei iki 5 mln. litų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų