REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas teigia neturintis ką pridurti prie savo ankstesnių parodymų Generalinei prokuratūrai ikiteisminiame tyrime dėl dosniausio rinkimų kampanijos finansuotojo Jurijaus Borisovo grasinimų jam. Prezidentas taip pat kol kas aiškiai neatsako, kaip reaguos į prokurorų prašymą liudyti dar dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje antradienį (02.03) prezidentas teigė generalinį prokurorą Antaną Klimavičių informavęs, kad "neturi ką pridurti" prie jau duotų parodymų lapkričio mėnesį ir tęsiant tyrimą patarė vadovautis ankstesniais parodymais.

REKLAMA

Žurnalistų jau kelintą kartą paklaustas, ar duos parodymus ikiteisminiuose tyrimuose dėl neteisėto spaudimo privačioms bendrovėms ir slaptos informacijos nutekėjimo, prezidentas ir vėl aiškiai neišdėstė savo pozicijos.

"Aš jokiu būdu nesakau "ne". Aš nesieju Generalinės prokuratūros vykdomų apklausų ir Seimo komisijos darbo", - aptakiai atsakė R. Paksas.

Kalbėdamas apie kaltinimus prezidentui nagrinėjančios Seimo specialiosios tyrimo komisijos darbą, prezidentas dar kartą pakartojo nesuprantantis motyvų, kodėl jam nepateikiama medžiaga, o jam atstovaujantiems advokatams nesuteikti leidimai dirbti su slapta informacija.

REKLAMA
REKLAMA

R. Paksas bandysiantis paprašyti VSD vadovo medžiagos, kurios jam nesuteikia Seimo komisija.

"Ne problema yra duoti parodymus ar neduoti. Problema yra atskleisti tiesą", - samprotavo R. Paksas.

Apkaltos komisijos pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas pirmadienį žurnalistams sakė nežinąs, ar pavyks laiku pateikti išvadas, ir tai priklausys nuo R. Pakso pozicijos.

Išvados bus pradėtos formuluoti kitą savaitę. Jos turėtų būti pateiktos iki vasario 13 dienos.

Kol prezidentas nedavė parodymų prokurorams, pastarieji nesutinka leisti komisijai paskelbti ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą.

Apkaltos komisija patvirtinus, kad kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti, Seimas turės balsuoti dėl jo nušalinimo. Prognozuojama, jog toks balsavimas gali įvykti balandį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų