REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas penktadienį patvirtino turįs žinių, jog liberaldemokratai mėgina papirkti kitus parlamentarus, kad šie palaikytų Prezidentą Rolandą Paksą per apkaltą.

REKLAMA
REKLAMA

"Man teko girdėti dar anksčiau, prieš dvi ar tris savaites, iš žmonių, kuriems tai buvo siūloma", - žurnalistams penktadienį sakė A. Paulauskas.

REKLAMA

A. Paulauskas sakė turįs omenyje vieną parlamentarą, ne Socialliberalų frakcijos narį, tačiau sakė negalįs atskleisti, kuriai frakcijai pastarasis priklausąs ir kas būtent esąs.

"Tokių dalykų bus ir yra bandymų papirkti. Konkrečių sumų aš negirdėjau, bet buvo sakoma, kad bus pakankamai finansuojamas tas kandidatas, jei jis balotiruosis vienmandatėje apygardoje. Esą už balsą bus padengtos jo finansinės išlaidos per rinkimus", - sakė A. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininko teigimu, apie tokius liberaldemokratų bandymus pirkti balsus žinąs ne tik jis, bet ir kai kurie kiti Seimo vadovai.

Kita vertus, A. Paulauskas tokius bandymus papirkti vadino nerimtais.

"Aš galvoju, kad gal nerimtas buvo toks siūlymas, gal praeinant pro šalį, norint kad žmogus suabejotų ar sutriktų. Nes tas, kuriam siūlė, tikrai negalėtų susidomėti tokiu pasiūlymu. Aš netikiu, kad ir siūlantieji tiki, kad tas žmogus užkibs ant tokių kabliukų", - mano A. Paulauskas.

Paklaustas, ar nevertėtų šiuo atveju kreiptis į teisėsaugos institucijas, A. Paulauskas atsakė: "Teisėsaugos praktika šiuo metu yra gana įdomi. Jei kam grasina, pats žmogus vėliau pasako - aš nebijau, reiškia nėra nusikaltimo. Jei kam kyšį davė - kitas atsako nieko negavęs - vėl nėra nusikaltimo. Tokia sudėtinga dabar praktika".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Liberaldemokratų frakcija atmeta A.Paulausko įtarimus dėl bandymo papirkti parlamentarus prieš Prezidento apkaltą bei kaltina Seimo vadovą darant spaudimą Konstituciniam Teismui ir Seimo nariams.

"Seimo Pirmininko kaltinimai, neva liberalai demokratai bando papirkti parlamentarus prieš Prezidento apkaltą, labiau panašūs į priešininko gąsdinimus bokse prieš kovą, o ne į vienos aukščiausių valstybės institucijų vadovo ir profesionalaus teisininko poziciją", - pareiškė liberaldemokratai.

Šios frakcijos nuomone, tokiais savo posakiais A. Paulauskas meta šešėlį ant visų Seimo narių, kurie po Konstitucinio Teismo išvadų patys turės apsispręsti, kaip balsuoti dėl Prezidento apkaltos.

REKLAMA

Pasak Seimo Liberaldemokratų frakcijos seniūno Henriko Žukausko, tai yra tik strateginis Seimo Pirmininko žingsnis, nes kiekvienas, kuris palaikys Prezidentą, dabar galės būti įtariamas gavęs kyšį. Parlamentaras H. Žukauskas taip pat siūlo Seimo vadovui neužsiimti Seimo narių spaudimu, kad užsitikrintų reikiamą balsų skaičių, "kaip tai buvo daroma renkant parašus apkaltai inicijuoti".

Liberaldemokratai nepritaria tokiems Seimo Pirmininko žingsniams, kurie, jų nuomone, daro išankstinį spaudimą tiek Seimo nariams, tiek ir Konstituciniam Teismui.

REKLAMA

"Vakarykštis A. Paulausko pareiškimas, jog po Konstitucinio Teismo išvadų Seime neliks abejojančių, tik dar kartą parodė jo išankstinį nusistatymą ir, galima sakyti, padarė spaudimą Konstituciniam Teismui", - teigia H. Žukauskas.

Dėl Seimo Pirmininko mestų kaltinimų liberalai demokratai, pasak jo, neketina kreiptis nei į teismą, nei į kitas teisėsaugos institucijas, nes gerbia teisėjų ir prokurorų darbą bei supranta didelį jų darbo krūvį.

Liberaldemokratų frakcija tiki, kad žmonių išrinkti Seimo nariai, kaip balsuoti per apkaltą, apsispręs tik pasitarę su savo rinkėjais ir atsižvelgę į jų nuomonę.

Seimo Pirmininkas A. Paulauskas penktadienį patvirtino žurnalistams turįs žinių, jog liberaldemokratai mėgina papirkti kitus parlamentarus, kad šie palaikytų Prezidentą Rolandą Paksą per apkaltą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų