REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas penktadienį patvirtino turįs žinių, jog liberaldemokratai mėgina papirkti kitus parlamentarus, kad šie palaikytų Prezidentą Rolandą Paksą per apkaltą.

REKLAMA
REKLAMA

"Man teko girdėti dar anksčiau, prieš dvi ar tris savaites, iš žmonių, kuriems tai buvo siūloma", - žurnalistams penktadienį sakė A. Paulauskas.

REKLAMA

A. Paulauskas sakė turįs omenyje vieną parlamentarą, ne Socialliberalų frakcijos narį, tačiau sakė negalįs atskleisti, kuriai frakcijai pastarasis priklausąs ir kas būtent esąs.

"Tokių dalykų bus ir yra bandymų papirkti. Konkrečių sumų aš negirdėjau, bet buvo sakoma, kad bus pakankamai finansuojamas tas kandidatas, jei jis balotiruosis vienmandatėje apygardoje. Esą už balsą bus padengtos jo finansinės išlaidos per rinkimus", - sakė A. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininko teigimu, apie tokius liberaldemokratų bandymus pirkti balsus žinąs ne tik jis, bet ir kai kurie kiti Seimo vadovai.

Kita vertus, A. Paulauskas tokius bandymus papirkti vadino nerimtais.

"Aš galvoju, kad gal nerimtas buvo toks siūlymas, gal praeinant pro šalį, norint kad žmogus suabejotų ar sutriktų. Nes tas, kuriam siūlė, tikrai negalėtų susidomėti tokiu pasiūlymu. Aš netikiu, kad ir siūlantieji tiki, kad tas žmogus užkibs ant tokių kabliukų", - mano A. Paulauskas.

Paklaustas, ar nevertėtų šiuo atveju kreiptis į teisėsaugos institucijas, A. Paulauskas atsakė: "Teisėsaugos praktika šiuo metu yra gana įdomi. Jei kam grasina, pats žmogus vėliau pasako - aš nebijau, reiškia nėra nusikaltimo. Jei kam kyšį davė - kitas atsako nieko negavęs - vėl nėra nusikaltimo. Tokia sudėtinga dabar praktika".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Liberaldemokratų frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas Eltai penktadienį sakė, jog liberaldemokratai galbūt svarstys galimybę kreiptis į teismą dėl A. Paulausko mestų įtarimų.

H. Žukauskas kategoriškai neigė esą liberaldemokratai bandė pirkti balsus."Aš neturiu tokių žinių ir nieko negirdėjau. Jei A. Paulauskas turi tokių žinių - tegul jas patvirtina", - sakė H. Žukauskas.

H. Žukausko teigimu, "Seimo Pirmininkas galėtų apskritai ramiau komentuoti apkaltos procesą".

"Nes ir A. Paulausko pareiškimas, kad jis esą beveik užtikrintas, kad apkaltos procesas baigsis sėkmingai, mūsų vertinimu, gali būti traktuojamas kaip bandymas paveikti Konstitucinio Teismo teisėjus. Vienas šalies vadovų negali iš anksto, dar neįvykus procesui, nesulaukus Konstitucinio Teismo išvadų, reikšti savo kategoriškos nuomonės", - sakė H. Žukauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų