REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas nedelsdamas imsis darbo, kai tik gaus oficialų Seimo prašymą įvertinti kaltinimus prezidentui Rolandui Paksui Konstitucijos ir priesaikos pažeidimais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Teismo atstovė spaudai Ramunė Sakalauskaitė, išvakarėse Seime priimti kreipimasis penktadienį dar nebuvo gautas.

REKLAMA

Seimas vėlų ketvirtadienio vakarą priėmė nutarimą pradėti apkaltos prezidentui R.Paksui procesą ir kreipėsi į Konstitucinio Teismo, prašydamas įvertinti, ar prezidentas savo veiksmais pažeidė Konstituciją.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas mano, kad Konstitucinio Teismo išvados gali daugeliui abejojančių parlamentarų padėti apsispręsti balsuojant dėl prezidento apkaltos. Interviu nacionaliniam radijui penktadienį jis teigė, kad jau dabar daugėja Seimo narių, kurie neabejoja parlamentinės apkaltos komisijos išvadomis, kad prezidentas pažeidė Konstituciją pagal šešis punktus.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausios Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė po Komisijos išvadų paskelbimo sakė, kad frakcija beveik vieningai balsuos už apkaltą.

Seimas kaltina prezidentą šiurkščiu Konstitucijos pažeidimu ir priesaikos sulaužymu dėl to, jog jis prisiėmė su valstybės interesais nesuderinamus įsipareigojimus savo rėmėjui Jurijui Borisovui ir veikė jo interesų naudai, neužtikrino valstybės paslapties apsaugos, naudodamasis savo statusu, duodamas neteisėtus nurodymus patarėjams ir kitais veiksmais darė įtaką privačių asmenų ir ūkio subjektų sprendimams turtiniuose santykiuose, savo veikloje nesuderino viešųjų ir privačių interesų, diskreditavo valdžių autoritetą, davė neteisėtus nurodymus savo patarėjams ir nesiėmė veiksmų užkirsti kelią atskirų patarėjų piktnaudžiavimams.

Seimo pirmininkas A.Paulauskas mano, jog ketvirtadienį pradėtas apkaltos procesas baigsis R.Pakso nušalinimu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų