REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į darbą po ligos šią savaitę sugrįšiantis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Algimantas Songaila gaus susipažinti su tarnybinės komisijos išvadomis dėl jo galimo piktnaudžiavimo tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

A. Songaila nedarbingumo lapelį turi iki vasario 11 dienos, tai yra trečiadienio. Ketvirtadienį jis turėtų būti jau darbe.

REKLAMA

"Vasario 12 diena grįš į darbą, pradės susipažinti su komisijos išvadomis, o toliau - matysim", - BNS pirmadienį sakė vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas.

Daugiau nei 30 puslapių komisijos išvados apie galimą A. Songailos piktnaudžiavimą tarnyba perduotos sergantį vadą pavaduojančiam VSAT štabo viršininkui Vaclovui Zabarauskui. Jis yra įpareigotas įteikti išvadas.

"Jis (A. Songaila) turi pasakyti, sutinka, nesutinka su išvadomis, jo teisė. Žmogus turi susipažinti su tuo, kuo jį kaltina, juk egzistuoja nekaltumo prezumpcija. Gal jis norės atsistatydinti, gal norės ko kito, matysim, kaip baigsis. Gal jis įrodys, kad tie kaltinimai neteisingi", - sakė V. Bulovas.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio pabaigoje premjeras Algirdas Brazauskas informavo apie savo neskelbtą susitikimą su VSAT vadu Algimantu Songaila, kuriam kategoriškai liepęs pasitraukti iš užimamų pareigų.

Kilus skandalui dėl prezidento R. Pakso ir jo aplinkos nederamų ryšių, kilo įtarimų dėl A. Songailos galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Vidaus reikalų ministerija ištyrė įtarimus ir parengė išvadas, kurios dar neskelbiamos, bet, manoma, nepalankios pasieniečių vadui.

Kilus skandalui, sušlubavo A. Songailos sveikata, jis kurį laiką gulėjo ligoninėje, o dabar yra sanatorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar A. Songailai liks jo generolo laipsnis, premjeras teigė, jog tai priklausys nuo jo elgesio.

VRM generalinis inspektorius Julius Jasaitis tyrė ne tik A. Songailos, bet ir Lazdijų rinktinės vado Albino Žymančiaus galimus piktnaudžiavimus tarnyba. A. Žymančius kol kas taip pat liks nenubaustas - jis susilaužęs koją.

A. Songailą ir A. Žymančių nemalonumai užgriuvo po to, kai pernai lapkritį paviešinus Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą atsiskleidė šių pareigūnų ryšiai su prieštaringai vertinama verslininke Renata Smailyte.

Įtariama, kad jos prašomi pasieniečių vadai per sieną be eilės praleisdavo nurodytus automobilius.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų