REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, Nacionalinis dramos teatras vasario 14 dieną kviečia į šiuolaikišką, žmogišką ir tragišką vienintelio Lietuvos karaliaus Mindaugo istoriją. Draminę kompoziciją "Giesmė apie Vorutos vilkolakį Mindaugą" pagal Vinco Krėvės, Justino Marcinkevičiaus ir Martino Zyverto kūrinius didžiojoje teatro scenoje režisavo Vytautas Grigolis.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklio scenografė ir kostiumų dailininkė - Virginija Idzelytė, muzikos autorius - kompozitorius Antanas Kučinskas. Kunigaikščio Mindaugo paveikslą sukūrė Evaldas Jaras, karaliaus Mindaugo - Vytautas Rumšas, taip pat vaidins Nacionalinio dramos teatro aktoriai Adrija Čepaitė, Rimantas Bagdzevičius, Džiugas Siaurusaitis, Ramutis Rimeikis, Algirdas Gradauskas, Jurga Kalvaitytė, Saulius Balandis, Remigijus Bučius, Algirdas Dainavičius, Vaidotas Martinaitis, Monika Bičiūnaitė, Jūratė Vilūnaitė, Šarūnas Puidokas ir kviestiniai aktoriai Sigitas Račkys ir Jonas Braškys.

REKLAMA

Iškiliausiai, prieštaringiausiai ir tragiškiausiai Lietuvos istorijos asmenybei - karaliui Mindaugui daug dėmesio skiria Lietuvos istorikai ir menininkai. Justino Marcinkevičiaus drama "Mindaugas", kurią 1969 metais tuometiniame Akademiniame dramos teatre pastatė Henrikas Vancevičius, tapo ryškiu tautinės savimonės atbudimo bei skatinimo ženklu.

"Giesmės apie Vorutos vilkolakį Mindaugą" kūrėjai siekia nukelti būsimo spektaklio herojų nuo romantikos ir idealizmo pjedestalo, objektyviau ir aktualiau pažvelgti į anaiptol ne romantišką Lietuvos valstybės kūrimo istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

"Mindaugo istorija yra tas pats ėjimas į Europą. Priėmęs krikštą, iš tikrųjų Mindaugas išvedė Lietuvą į Europą. O su jo mirtimi grįžome atgal, prasidėjo stagnacija. Neįmanoma kalbėti apie Mindaugą be šių dienų asociacijų, - kalbėdami apie istorinius valdovus, pavyzdžių randam tarp dabarties politikų", - sako spektaklio režisierius V. Grigolis.

Premjerinis spektaklis bus rodomas ir vasario 21 dieną.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų