• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį atsakomosiose ULEB taurės vyrų krepšinio turnyro aštuntfinalio rungtynėse Vilniaus "Lietuvos ryto" klubas namie 105:78 (27:25, 29:15, 24:13, 25:25) sutriuškino Sofijos "Lukoil Academic" (Bulgarija) ekipą ir pateko į turnyro ketvirtfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį mačą Bulgarijos sostinėje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionai prieš savaitę laimėjo 80:77.

REKLAMA

Varžybų ketvirtfinalyje kovo 2 ir 9 dienomis vilniečiai svečiuose bei namie susitiks su Jeruzalės "Hapoel Migdal" (Izraelis) klubu, kuris aštuntfinalyje 77:67 ir 82:86 įveikė keturis lietuvius savo gretose turinčią Sopoto "Prokom Trefl" (Lenkija) ekipą.

"Džiaugiuosi, kad pavyko patekti į kitą varžybų etapą. Pakoregavome gynybą, pataikėme 16 tritaškių iš 28. Pavyko pademonstruoti greitą žaidimą",- po pergalės antradienį spaudos konferencijoje pergalės priežastis vardino "Lietuvos ryto" vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. Pasak jo, žaidėjams sėkmingai pataikius iš tritaškio zonos, komanda jautėsi žymiai geriau.

REKLAMA
REKLAMA

"Rungtynių pradžioje buvo klaidų. Tačiau tai dalis greito žaidimo", tvirtino vilniečių treneris.

Pirmajame antradienio mačo kėlinyje aikštelės šeimininkų pranašumas buvo vos keturi taškai (21:17, 24:20). Antrajame vilniečiai jau pirmavo 16 taškų persvara (48:32), kurią išlaikė iki rungtynių pertraukos.

Trečiajame kėlinyje "Lietuvos rytas" susikrovė 26 taškų atsargą (77:51), o ketvirtajame LKL vicečempionai pirmavo jau 30 taškų skirtumu (83:53). Tiesa, varžovams buvo pavykę sumažinti skirtumą iki devyniolikos taškų (87:68).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kas bus - tas bus. Žaisime prieš bet kurį klubą. Silpnų varžovų nebus",- dar nežinodamas būsimųjų varžovų ketvirtfinalyje, spaudos konferencijoje kalbėjo K.Kemzūra.

Pasak trenerio, pagrindinis komandos tikslas - optimaliai išnaudoti pertrauką turnyre bei tinkamai pasiruošti ketvirtfinalio mačams kovo pradžioje.

Sėkmingiausiai antradienį nugalėtojų gretose žaidė 24 taškus (3 tritaškiai iš 6, 4 dvitaškiai iš 6, 7 baudų metimai iš 8) pelnęs, 2 kamuolius perėmęs ir 2 rezultatyvius perdavimus atlikęs Ramūnas Šiškauskas.

REKLAMA

Simo Jasaičio sąskaitoje - 20 taškų (4 tritaškiai iš 5, visi 4 dvitaškiai), 2 atkovoti kamuoliai ir rezultatyvus perdavimas.

"Komanda nesugebėjo parodyti tikrojo savo pajėgumo",- po rungtynių kalbėjo Sofijos ekipos vyriausiojo trenerio asistentas Jordanas Kolevas, palinkėjęs vilniečiams iškovoti ULEB taurę.

Svečių gretose sėkmingiausiai antradienio mače žaidė amerikietis Bryantas Smithas - 24 taškai (2 tritaškiai iš 4, 7 dvitaškiai iš 8, 4 baudų metimai iš 6), 5 atkovoti ir 2 perimti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų