REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Viktoras Alksnis įsitikinęs, kad Latvijai gresia dideli nemalonumai, jeigu Rusijos parlamentarai nuspręs taikyti jai ekonomines sankcijas.

REKLAMA
REKLAMA

V.Alksnis, kurtis priklauso kairiajai nacionalistinei frakcijai "Tėvynė", interviu Latvijos laikraščiui "Čas" trečiadienį sakė, "esąs įsitikinęs, jog tai principinis klausimas ir įvesti sankcijas būtina".

REKLAMA

"Jeigu Europos Sąjunga gins Latviją, tai jos (ES) problema. Tegu mąsto, kaip dirbti su šalimi, kur paminamos paprasčiausios žmogaus teisės", - sakė jis.

Deputatas taip pat pranešė, jog, Rusijos ekspertų vertinimais, maždaug 35 proc. Latvijos bendrojo vidaus produkto gaunama iš tranzito. "Toliau skaičiuokite patys. Juo labiau kad, be Rusijos, latviška produkcija niekam nereikalinga", - mano jis.

Kaip jau pranešta, vasario 11 dieną Valstybės Dūma pritarė frakcijos "Vieningoji Rusija" deputato Konstantino Zatulino siūlymui ir pavedė NVS reikalų ir ryšių su tėvynainiais komitetui per savaitę parengti savo išvadą dėl galimybės pateikti svarstyti įstatymo projektą, numatantį taikyti Latvijai kai kurias sankcijas, tarp jų ekonomines.

Šį sprendimą Dūma priėmė dėl to, kad neseniai Latvijos prezidentė pasirašė švietimo įstatymo pataisas, numatančias nuo rugsėjo 1 dienos įvesti daugumos dalykų dėstymą rusiškose mokyklose valstybine latvių kalba.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų