REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkimus į Seimą laimėtų turtingiausio parlamentaro Viktoro Uspaskicho įsteigta Darbo partija, rodo visuomenės apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Bendros Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" sausio 15-23 dienomis atliktos apklausos duomenimis, 20,6 proc. rinkėjų paremtų pernai rudenį įsteigtą Darbo partiją. Tai yra 1,7 proc. punkto daugiau nei prieš mėnesį.

REKLAMA

Antroje vietoje pagal populiarumą yra Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga, už kurią šiuo metu balsuotų 13,7 proc. apklaustųjų. Gruodį už liberalcentristus būtų balsavę 10,3 proc. respondentų.

Trečią vietą užima premjero Algirdo Brazausko vadovaujama Lietuvos socialdemokratų partija, už kurią sausį pasisakė 12,1 proc. respondentų (tai yra 0,1 proc. punkto mažiau nei gruodį).

Ketvirtąją vietą apklausoje užima proprezidentinė Valentino Mazuronio vadovaujama Liberalų demokratų partija, kurią šiuo metu paremtų 6,7 proc. apklaustųjų. Prieš mėnesį liberaldemokratus rėmė 6 proc. respondentų.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, parlamento rinkimai būtų nesėkmingi Seimo pirmininko Artūro Paulausko vadovaujamai Naujajai sąjungai, kuri neįveiktų partijoms nustatytos 5 proc. rinkimų kliūties. Už socialliberalus sausį pasisakė 4,9 proc. respondentų. Per mėnesį socialliberalų rėmėjų sumažėjo 2,6 proc. punkto.

Toliau seka parlamentarės Kazimieros Prunskienės vadovaujama Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjunga, už kurią sausį pasisakė 3,6 proc. apklaustųjų (gruodį tokių buvo 2,4 proc.), Seimo nario Andriaus Kubiliaus vadovaujama Tėvynės sąjunga, kurią sausį rėmė 3,3 proc. respondentų (1,9 proc. punkto mažiau nei gruodį), parlamentaro Kazio Bobelio vadovaujami Lietuvos krikščionys demokratai, už kuriuos balsuotų 3,1 proc. respondentų (1,1 proc. mažiau nei gruodį), o už prezidentą Rolandą Paksą remiančią Lietuvos liaudies sąjungą "Už teisingą Lietuvą" savo balsus atiduotų 2,4 proc. apklaustųjų (gruodį tokių buvo 0,4 proc.).

Partijų dešimtuką užbaigia Lietuvos lenkų rinkiminė akcija, už kurią sausį savo balsus atidavė 1,7 proc. respondentų (0,3 proc. mažiau nei gruodį).

Apklausos rezultatus ketvirtadienį paskelbė dienraštis "Lietuvos žinios".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų