• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kilus prezidento krizei ir kylant susipriešinimui tautoje kariuomenės patikimumas ir nepolitiškumas yra nepaprastai svarbūs. Tačiau generolas Valdas Tutkus praeitos savaitės “Žiemos studijoje” ne viską atsakė apie mūsų kariuomenę ir prezidentą, o kai kurie pašnekovams pateikti klausimai sukėlė sumaištį KAM 2-ajame departamente.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį (02.05) 16.05 val. LR1 pokalbyje “Akis į akį” - “Valstiečių laikraščio” karinio priedo “Vardan Lietuvos” redaktorius Gintaras Visockas.

REKLAMA

Kas ir kaip renka informaciją apie įtartinus ar nepatikimus kariškius ar civilius, dirbančius kariuomenėje, KAM, karinėje žiniasklaidoje; ar yra duomenų, kad Lietuvoje veikia GRU, Rusijos karinė žvalgyba; normalioje valstybėje vyriausiasis kariuomenės vadas ir karinės žvalgybos viršininkas veikia išvien - kaip yra Lietuvoje; kodėl buvo atleistas buvęs 2-ojo departamento vadovas Kostas Mickevičius; koks KAM ministro Lino Linkevičiaus vaidmuo šioje kaitoje; kas pretenduoja į kariuomenės vado Jono Kronkaičio vietą; Konstitucinis Teismas įrodė, kad prezidentas Rolandas Paksas pažeidė priesaiką Konstitucijai, tačiau prezidentas yra ir vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas - kaip išspręsti šitą koliziją; spaudoje buvo pasirodę faktų, kad sovietinis majoras R. Paksas, vadovavęs aviacijos daliniui prie Vilniaus, neaiškiai pradangino 9 lėktuvus, o dokumentus apie tuometinius R. Pakso nusižengimus, klastojimus ir sukčiavimus esą pateikė Lietuvos kariuomenės karininkai - kaip pasibaigė ši byla; radikalai neseniai buvo pareiškę, kad jei reikės, gins R. Paksą, net jei jis praras imunitetą - ką tada darytų kariuomenė?

Pokalbį veda Vaidotas Žukas. “Akis į akį” kartojama ketvirtadienį 20.20 val. ir penktadienį “Ryto garsuose” 9.05 val. per LR1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų