REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas laišku kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorių Valentiną Junoką, prašydamas pateikti medžiagą apie žemės sklypų įsigijimo teisėtumo tyrimus bei teikti siūlymus, kaip sparčiau priimti su tuo susijusius teisinius sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas R. Paksas ne viename susitikime su STT vadovais domėjosi neteisėtomis žemės dalybomis, ragino paspartinti tokių faktų tyrimą.

REKLAMA

STT vadovas V. Junokas, prieš kurį laiką pateikęs netrumpą Seimo narių, įsigijusių žemės sklypus, sąrašą, bet nepateikęs įrodymų dėl jų įgijimo neteisėtumo, yra sulaukęs parlamento kritikos.

Praėjusią savaitę Seime buvo prabilta apie galimą nepasitikėjimo pareiškimą STT vadovui už nepatikrinto sąrašo pateikimą. Seimas tai vertino kaip neatsakingą STT vadovo žingsnį. V. Junokui buvo pateiktas ultimatumas per 3-4 savaites pateikti jau ne tikrintinų, o patikrintų politikų, žemės sklypus įsigijusių neteisėtai, sąrašą.

Šią savaitę spaudos konferencijoje Prezidentas užstojo V. Junoką ir paragino politikus be rimto pagrindo nesikišti į teisėsaugos institucijų veiklą, leisti joms dirbti savo darbą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų