REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vykusioje spaudos konferencijoje Liberalų demokratų partijos lyderis Valentinas Mazuronis paragino per rinkimus išbraukti visų kandidatų į prezidentus pavardes ir įrašyti Rolando Pakso pavardę. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas mano, kad už tokius raginimus galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip “Omni laikui” tvirtino Liberalų demokratų partijos pirmininkas V. Mazuronis, tokia akcija partija siekia suteikti žmonėms teisę išreikšti savo nuostatas, pasakyti, ką nori matyti prezidento poste ir ką iš jų politikai atėmė.

REKLAMA

Konstitucinis Teismas nustatė, kad už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą, priesaikos sulaužymą iš Respublikos Prezidento pareigų apkaltos proceso tvarka pašalintas asmuo negali dar kartą prisiekti Tautai.

Šią akciją V. Mazuronis pavadino pilietine, sakydamas, kad liberaldemokratai kviečia žmones aktyviai dalyvauti rinkimuose, pareikšti savo nuomonę dėl prezidento rinkimų ir balsuoti už liberaldemokratus Europos Parlamento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronis tikisi, kad, užpildęs balsavimo biuletenį jų nurodytu būdu, žmogus pasijus tikru valstybės piliečiu.

Tačiau VRK pirmininkas Z. Vaigauskas mano, kad už tokius raginimus galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Pasak jo, kvietimas įrašyti pavardę asmens, kuris nedalyvauja rinkimuose, yra apgaulė, nes žmonės vis tiek jo negali išrinkti, jis netaps prezidentu. “O atsakomybė už trukdymą pareikšti savo valią apgaulės būdu yra numatyta Baudžiamajame kodekse”, - teigė Z. Vaigauskas.

Už tokią veiklą gresia laisvės atėmimas iki 3 metų.

Z. Vaigauskas teigė, kad tokie kvietimai pareikšti “pasikarščiavus”, todėl ši akcija bus greitai nutraukta.

V. Mazuronis “Omni laikui” savo ruožtu teigė nesuprantąs, kodėl už tokį raginimą reikėtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn. “Tai kiekvieno rinkėjo valia”, - sakė liberaldemokratų lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų