REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas pirmadienį nutarė, kad Prezidento rinkimų įstatymo pataisa, užkertanti kelią apkaltos būdu iš prezidento pareigų pašalintam Rolandui Paksui vėl siekti to paties posto, preliminariai neprieštarauja Konstitucijai. Taigi Seimas galbūt jau artimiausiu metu svarstys minėtą pataisą ir gali ją priimti.

REKLAMA
REKLAMA

Jei iš tiesų Seimas priimtų tokią pataisą, čia pat sektų jo kitas sprendimas - Seimas kreiptųsi nutarimo į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų, ar Prezidento rinkimų įstatymo pataisa atitinka šalies Konstituciją.

REKLAMA

Būtent tokį sprendimo būdą pirmadienį nutarė Seimui siūlyti Aloyzo Sakalo vadovaujamas Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Nuomonei, jog Prezidento rinkimų įstatymo pataisa preliminariai neprieštarauja Konstitucijai, pritarė 6 komiteto nariai - socialdemokratai Juozas Bernatonis, Julius Sabatauskas, Vasilijus Popovas, pats komiteto pirmininkas Aloyzas Sakalas, taip pat - pataisos autorius konservatorius Jurgis Razma bei socialliberalas Eduardas Šablinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalcentristas Raimondas Šukys, liberaldemokratas Dailis Alfonsas Barakauskas, mišriai Seimo narių grupei priklausantys Vytautas Zabiela ir Egidijus Klumbys buvo priešingos nuomonės, kad minėtoji pataisa - prieštarauja Konstitucijai. Kitas liberalcentristas Gintaras Steponavičius balsuodamas susilaikė.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų