REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų Lietuvos kinematografininkų premiją pelnęs Arūno Matelio filmas "Sekmadienis. Evangelija pagal liftininką Albertą" tęsia savo keliones po tarptautinius kino festivalius - šįkart jis bus parodytas Triesto (Italija) ekranuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė studija "Nominum", A.Matelio juosta bus rodoma ketvirtadienį prasidedančio 15-ojo tarptautinio Triesto kino festivalio trumpametražių filmų programoje.

REKLAMA

Konkursinėje festivalio programoje iš viso pristatomi 23 praėjusiais metais sukurti filmai iš 20 Europos šalių.

Kaip sakė Triesto festivalio konkursinės programos kuratorė Tiziana Finzi (Ticiana Findzi), ji lietuvišku kinu domisi seniai, žino naujausius lietuvių darbus ir yra "aistringa lietuviškos kino bangos" vertintoja.

Paklausta, kuo festivalio organizatorius ir atrankos komisiją patraukė A.Matelio "Sekmadienis", ji teigė, kad "šis filmas - tai trumpa didžiojo Kino apraiška. Filme giliai ir itin ekspresyviai pateikiama dvasinė kasdienio gyvenimo pusė".

REKLAMA
REKLAMA

"Sekmadienis. Evangelija pagal liftininką Albertą" pernai lapkritį jau buvo rodytas Italijoje - tarptautinio Turino kino festivalio konkursinėje programoje.

Šis A.Matelio filmas prieš Naujuosius metus buvo apdovanotas vieninteliu Lietuvos kinematografininkų sąjungos prizu, teikiamu geriausiam metų lietuviškam filmui.Prieš tai filmas buvo sėkmingai demonstruotas Kanų, Roterdamo, Gento ir kituose festivaliuose.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų