REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinės prokuratūros pareigūnų atliktas tarnybinis patikrinimas nepatvirtino žiniasklaidoje publikuotų teiginių, jog Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Ramutis Jancevičius Prancūzijos žurnalui "Paris Match" pardavė aktorės Mari Trentinjan (Marie Trintignant) nužudymu kaltinamo roko dainininko Bertrano Kanta (Betrand Cantat) parodymų vaizdo įrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybinio patikrinimo išvadą penktadienį patvirtino generalinis prokuroras Antanas Klimavičius.

REKLAMA

Patikrinimas buvo atliktas dėl praėjusių metų gruodžio 15 dieną išspausdintos dienraščio "Respublika" publikacijos "Žvaigždžių tragedija - galimybė užsidirbti" ir joje paskelbtų kai kurių versijų.

Tarp R. Jancevičiaus atsakymų į žurnalistų klausimus yra ir tokios frazės: "Taip, aš daviau, kokia čia paslaptis. Pasistačiau namą iš honoraro, tik nerandu, kurioje vietoje. Šito fakto neneigiu, medžiagą tikrai pardaviau". Straipsnyje minima, kad šiuos žodžius R. Jancevičius sakė su ironijos gaidele.

REKLAMA
REKLAMA

"Tarnybinio patikrinimo medžiaga leido nuspręsti, kad minėto dienraščio žurnalistų rašinys neatitinka faktinių aplinkybių, taigi kompromituoja Vilniaus apygardos prokurorus", - informavo Eltą Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis.

Patikrinimo išvadose konstatuojama, kad rašinio autoriai, pasinaudodami visuomenės susidomėjimu šio tragiško įvykio ikiteisminiu tyrimu, iškreipė iš Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūno gautą informaciją ir paskelbė savo tendencingus samprotavimus. Kadangi taip buvo pažeisti Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimai, apie Generalinės prokuratūros atlikto tarnybinio patikrinimo išvadas pranešta Žurnalistų etikos inspektoriui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Putelio teigimu, patikrinimo metu nustatyta, kad publikacijoje minimos vaizdajuostės iš viso nebuvo - buvo tik B. Kanta apklausos nuotraukos. R. Jancevičius, kaip tyrimą kontroliuojantis pareigūnas, apie nuotraukų perdavimą kalbėjosi su ikiteisminį tyrimą atliekančiu prokuroru Vladimiru Sergejevu ir Prancūzijos spaudai šias nuotraukas perdavė tik išgirdęs jo patikinimą, kad tyrimo eigai tai nepakenks.

"R. Jancevičius jokių nuotraukų niekada niekam nesiūlė pirkti ir nėra jų pardavęs", - užtikrino V. Putelis.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų