REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu, kai su prezidentui Rolandui Paksui rengiama apkalta susijusioje medžiagoje minimas bendrovės "Kauno grūdai" vadovas Tautvydas Barštys džiaugėsi, kad Lietuvoje yra “tokių moterų kaip R. Smailytė”, ši pasiskundė prokuratūrai dėl grasinimų.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentui adresuojamų kaltinimų pagrįstumą tiriančioje specialiojoje Seimo komisijoje ketvirtadienį (01.29) liudijęs T. Barštys, po posėdžio klaustas, ar ne jo balsas girdėti telefono pokalbių su Algirdu Drakšu įrašuose, atsakė: "Klausykitės. Aš manau, kad ne".

REKLAMA

T. Barštys pareiškė finansiškai rėmęs ne tik R. Pakso, bet ir Artūro Paulausko rinkimų kampaniją. Jis pridūrė rėmęs ir įvairias politines partijas, tarp jų - konservatorius bei socialdemokratus. "Šiandien kiekvienas normalus verslininkas paremia visas partijas", - tvirtino "Kauno grūdų" vadovas.

T. Barštys taip pat patikino žurnalistus netvarkęs "intymių reikalų" su R. Smailyte. Tačiau į klausimą, ar tvarkęs dalykinius, finansinius reikalus, T. Barštys atsakė klausimu: "Kokie gali būti su moterimi finansiniai reikalai?". Paprašytas apsispręsti, kokias temas jie vis dėlto svarstė - intymias ar dalykines, T. Barštys galiausiai pareiškė nežinąs ir negalįs sakyti.

REKLAMA
REKLAMA

Į primygtinius prašymus paaiškinti, kuo R. Smailytė galėjusi taip žavėti žymius verslo ir politikos žmones, T. Barštys reagavo komplimentais R. Smailytei: "Duok, Dieve, Lietuvai daugiau tokių moterų, kurios sugeba turėti tokių ryšių".

Po komisijos posėdžio T. Barštys vengė bendrauti su žurnalistais ir teisinosi galįs kalbėti tik su televizijos kanalo TV4 žurnalistais.

Tą pačią dieną, kai vyko T. Barščio apklausa, į politinio skandalo sūkurį patekusi stomatologė ir verslininkė Renata Smailytė politikams ir teisėsaugos pareigūnams pasiskundė, esą jai yra grasinama ir dabar jai rūpestį kelia jos ir jos dviejų dukrų saugumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Seimas ketvirtadienį gavo R. Smailytės raštą, kuriuose teigiama, kad po jos viešų pasisakymų jai grasinama.

Po kokių konkrečiai viešų pasisakymų, kas grasina ir kokiu būdu, moteris rašte nemini.

Be to, R. Smailytė rašo norinti, kad nebūtų pažeidinėjamos jos, kaip pilietės, teisės.

Moteris sako, kad jai pažeidus kelių eismo taisykles, vienas televizijos kanalas parodė filmuotą medžiagą, kurioje buvo matyti jos automobilio valstybiniai numeriai ir kiti duomenys.

REKLAMA

"Ji informuoja kaip pilietė, kad kenčia dėl asmens duomenų pagarsinimo", - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis.

R. Smailytė prašo, kad šios institucijos atkreiptų dėmesį į jos problemą ir informuotų, kas prisiims atsakomybę, jeigu grasinimai taps realybe.

R. Smailytės pareiškimą generalinis prokuroras Antanas Klimavičius pavedė svarstyti Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiajam prokurorui Algimantui Kliunkai.

"Visi turi teisę kreiptis į mus ir pasitikėti mumis. Mūsų pareiga pasitikslinti, kas neaišku", - BNS sakė jis. Prokuroras teigė ką tik gavęs R. Smailytės pareiškimą ir nespėjęs jo gerai išanalizuoti.

REKLAMA

Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktuose duomenyse apie galimus Prezidentūros ir nusikalstamo pasaulio ryšius R. Smailytė įvardijama kaip tarpininkė.

Pernai Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui nustatė, kad R. Smailytė palaikė ryšius ne tik su prezidento patarėju nacionalinio saugumo klausimais Remigijumi Aču, bet ir su Rusijos mafija siejamu verslininku Anzoriu Aksentjevu-Kikališviliu.

VSD pažymoje teigiama, kad tarpininke tarp prieštaringos reputacijos asmenų ir įvairių valstybės pareigūnų buvusi R. Smailytė naudojosi Valstybės sienos apsaugos tarnybos rinktinių vadų, ypač Albino Žymančiaus, paslaugomis. Jos paprašyti pasieniečių vadai per sieną be eilės praleisdavo nurodytus automobilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentinės komisijos duomenimis, R. Smailytės prašymu pernai be eilės valstybės sieną kirto 12 automobilių.

R. Smailytė neseniai buvo apklausta kaltinimus prezidentui Rolandui Paksui šiuo metu nagrinėjančioje Seimo specialiojoje tyrimo komisijoje.

Per apklausą paaiškėjo, kad R. Smailytė bendravo ne tik su prezidento patarėju, bet ir tiesiogiai su pačiu valstybės vadovu Prezidentūroje.

Laikinoji tyrimo komisija dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui konstatavo, kad prezidentas dėl savo ryšių "buvo ir yra pažeidžiamas" ir tai sudaro grėsmes nacionaliniam saugumui. Remiantis komisijos išvadomis prezidentui Seime inicijuota apkalta.

ELTA, BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų