REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministrės Dalios Grybauskaitės kandidatūrai į Europos Komisijos komisarės pareigas palankūs visi valstybės vadovai. Pirmadienį pristatęs D. Grybauskaitės kandidatūrą Prezidentui Rolandui Paksui, Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas sakė sulaukęs valstybės vadovo palaikymo.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau Premjero pasirinktai D. Grybauskaitės kandidatūrai į aukštas Europos Komisijos komisarės pareigas yra pritaręs Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA

Prezidento ir Premjero susitikime pirmadienį taip pat buvo kalbama apie kitus Lietuvos pareigūnus, kurie turės įsitraukti į Europos Sąjungas struktūras.

Pasak Ministro Pirmininko A. Brazausko, Lietuva iki vasario 20 d. turi pasiūlyti 2 teisėjų į Europos Teisingumo teismą kandidatūras, Lietuvos atstovą į Europos Sąjungos auditą. Ministras Pirmininkas sakė, kad dėl šių kandidatūrų dar yra konsultuojamasi su kitomis institucijomis, todėl kandidatų pavardės nėra minimos.

REKLAMA
REKLAMA

Iki balandžio mėnesio Lietuva taip pat turi pateikti pasiūlymus dėl atstovavimo ES Ekonomikos ir socialinių reikalų komitetui.

Pasak Premjero, į šį didžiulį 260 asmenų komitetą Lietuva turi deleguoti 9 atstovus, 3 iš jų turėtų atstovauti valdžios institucijoms, 3 - darbdavių ir 3 darbuotojų organizacijoms.

Šiame komitete Lietuvos atstovai dirbs ne nuolatos, o tik važinės į periodiškai rengiamus posėdžius.

Lietuva taip pat deleguos atstovus į ES regioninės ir vietos savivaldos politikos komitetą.

Su Prezidentu Premjeras taip pat aptarė naująjį 2007-2013 metų ES finansinį laikotarpį.

Pasak Ministro Pirmininko A. Brazausko, EK komisarai turi būti patvirtinti iki šių metų gegužės mėnesio.

Apskritai, pasak A. Brazausko, ateityje Lietuvai ES struktūrose atstovaus "jau ne dešimtys, o šimtai pareigūnų".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų