REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus mažasis teatras šį savaitgalį kviečia į premjerą. Šeštadienį ir sekmadienį jaunosios teatro aktorės vaidins Rimo Tumino režisuotame spektaklyje pagal serbų dramaturgės Biljanos Srbljanovič pjesę "Šeimyninės istorijos".

REKLAMA
REKLAMA

Serbijos meno ir visuomenės veikėją B. Srbljanovič Europoje išgarsino ne tik stulbinantį pasisekimą pelniusios jos pjesės, bet ir asmenybės žavesys, kompromisų nepaisymas ir nuoširdus rūpinimasis visuomeniniais dalykais. Tokie žmonės šiuolaikinei visuomenei reikalingi kaip vaistas nuo baimės ir tuščiavidurės masinės kultūros, įsitikinę serbai, prieš keletą metų išrinkę dramaturgę į populiariausių Serbijos žmonių dešimtuką.

REKLAMA

B. Srbljanovič pjesės "Belgrado trilogija", "Šeimyninės istorijos", "Ruduo", "Supermarketas" yra išverstos į daugiau kaip 20 kalbų ir vaidinamos daugiau kaip 80 teatrų visame pasaulyje.

Režisierius R. Tuminas "Šeimyninėmis istorijomis" susižavėjo pamatęs jas vaidinant Maskvoje. Iškart pajuto, kad tai puiki medžiaga jaunoms teatro aktorėms. Valda Bičkutė, Vaida Būtytė, Ilona Kvietkutė, Gintarė Latvėnaitė ir Ineta Stasiulytė repetuoti pradėjo savarankiškai, režisierius joms į pagalbą atėjo vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

"Pirmą kartą perskaičius pjesę, rodos, kraujas sustingo. Žiaurumo, siaubo pliūpsnis. Įdomiausia, kad rezultatas išėjo visiškai kitoks - mūsų spektaklis labai žaismingas ir kupinas siautulio. Bet paradoksas tas, kad publika, pažiūrėjusi spektaklį, ko gero, patiria tokį pat įspūdį, kaip ir mes, pirmą kartą susidūrusios su pjese", - pasakojo viena iš aktorių V. Bičkutė.

Premjeriniai "Šeimyninių istorijų" spektakliai taip pat bus rodomi sausio 24 ir 25 dieną.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų