REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus 1-ojo pasų poskyrio darbuotojai trečiadienį (01.07) naikinimui į dokumentų išrašymo centrą išvežė Lietuvos pilietybės netekusio verslininko Jurijaus Borisovo pasą.

REKLAMA
REKLAMA

J. Borisovo Lietuvos piliečio pasas kurį laiką buvo laikomas Generalinėje prokuratūroje, kurios pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų prezidentui. J. Borisovui šioje byloje yra įtariamasis, todėl iš jo buvo paimti Lietuvos ir Rusijos piliečio pasai.

REKLAMA

Konstitucinis Teismas yra nustatęs, kad Lietuvos pilietybė verslininkui buvo suteikta neteisėtai.

"Valstybės žiniose" paskelbus teismo nutarimą, verslininkas pilietybės neteko. Todėl pareigūnai nustatyta tvarka išsiuntė pasą sunaikinimui - pirmadienį prokuratūra pasą perdavė jį išdavusiam pasų poskyriui, o trečiadienį jis jau buvo išvežtas naikinti.

Migracijos departamentas artimiausiu metu priims sprendimą dėl J. Borisovo buvimo Lietuvoje, kurį Valstybės saugumo departamentas siūlo paskelbti nepageidaujamu asmeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS sakė užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, kuris komentavo antradienį Užsienio reikalų ministerijoje įvykusį tarpžinybinį pasitarimą, kuriame, be diplomatų, dalyvavo Vidaus reikalų ministerijos, Migracijos departamento ir Valstybės saugumo departamento atstovai.

A. Valionio teigimu, pasitarime nutarta, kad "artimiausiu metu Migracijos departamentas savo kompetencijos ribose priims sprendimą ir informuos apie tai visuomenę".

Premjeras Algirdas Brazauskas antradienį žurnalistams sakė, kad problema "bus išspręsta taip, kaip teisiškai geriau ir patogiau Lietuvai".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rolando Pakso rinkimų kampanijai 1,2 mln. litų paaukojęs J. Borisovas Migracijos departamentui pateikė prašymą išduoti jam leidimą nuolat gyventi Lietuvoje.

Migracijos departamentas pranešė, kad gavęs šį prašymą ir iš teisėsaugos institucijų surinkęs papildomą sprendimui priimti būtiną informaciją bei vadovaudamasis teisės aktų nustatytomis procedūromis, priims sprendimą iš esmės dėl leidimo J. Borisovui nuolat gyventi Lietuvoje.

Jei sprendimas būtų teigiamas, J. Borisovas gautų leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, neigiamo sprendimo atveju turėtų būti išsiųstas iš Lietuvos.

REKLAMA

Taip pat būtų sprendžiama dėl jo įtraukimo į užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą sąrašą.

Jeigu žmogus yra įtraukiamas į nepageidaujamų asmenų sąrašą, jam iš pradžių pasiūloma pačiam išvykti iš Lietuvos. To nepadarius, jis pareigūnų palydimas iki valstybės sienos.

J. Borisovas anksčiau turėjo Lietuvos pilietybę, bet trumpam buvo jos netekęs, kad gautų Rusijos pilietybę. Lietuvoje sraigtasparnių remonto bendrovę "Avia Baltika" valdantis J. Borisovas aiškino, kad Rusijos pilietybė jam buvo reikalinga dėl verslo reikalų Rusijoje, kur jis taip pat turi sraigtasparnių remonto bendrovę. R. Paksas jam vėl suteikė Lietuvos pilietybę šiemet balandį.

J. Borisovo atžvilgiu Generalinė prokuratūra dabar atlieka du ikiteisminius tyrimus - dėl grasinimų prezidentui ir prekybos sraigtasparnių detalėmis su terorizmą remiančiu Sudanu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų