REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsūs lietuvių kino ir teatro aktoriai vaidina naujame rusų režisieriaus Pavelo Sanajevo trumpo metražo filme "Kauno bliuzas". Kino juostos premjera ir susitikimas su kūrybine grupe trečiadienį (01.28) rengiamas sostinės "Lietuvos" kino teatro didžiojoje salėje.

REKLAMA
REKLAMA

Neilgam filmui parinktas unikalus garsių lietuvių aktorių būrys. Filme vaidina iškilūs Lietuvos aktoriai, Juozo Miltinio teatro mokyklos atstovai: Donatas Banionis, Algimantas Masiulis ir Liubomiras Laucevičius. Pagrindinį moters vaidmenį atlieka žinoma Lietuvos nacionalinio dramos teatro bei Oskaro Koršunovo teatro aktorė Jolanta Dapkūnaitė. Filmo atradimu vadinamas ir jaunasis aktorius Rytis Skripka.

REKLAMA

Taip pat filme vaidina Rusijos kino žvaigždė Jekaterina Rednikova - viena iš nedaugelio rusų aktorių, sėkmingai kopiančių Holivudo karjeros laiptais ir nominuota "Oskaro" apdovanojimui.

Filmo scenarijaus autorius ir režisierius P. Sanajevas yra žinomas kaip premijuotos apysakos "Palaidokite mane už grindjuostės" autorius ir daugybės Holivudo filmų vertėjas, įskaitant trilogiją "Žiedų valdovas", komediją "Labai baisus kinas" ir kultinį "Ostiną Pauersą". "Kauno bliuzas" - jau ketvirtasis P. Sanajevo trumpo metražo filmas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią vasarą Kaune nufilmuotas "Kauno bliuzas" vadinamas drama su mistikos elementais, kuri, nepaisant trumpo metražo, turi bendražmogišką prasmę. Filmo pradžioje 78 metų Algis (D. Banionis), senatvės ir mirties baimės spaudžiamas, nusprendžia nusižudyti. "Ko man belaukti? - klausia jis savo draugo pranciškonų vienuolio (A. Masiulis) - Laukti, kol tavo Dievas, kuriuo netikiu, baigs mano gyvenimą neryškiu daugtaškiu? Nejaugi neturiu teisės pats padėti taško?" "O jeigu tavęs laukia šauktukas?" - klausia vienuolis. "Sulaukus septyniasdešimt aštuonerių metų šauktukų nebūna", - daro išvadą Algis, kurio kišenėje jau yra specialiai nusipirktų migdomųjų...

Nors ir kuklaus biudžeto, filmas yra gana vaizdingas, jame net yra veiksmo scena, trunkanti keturias minutes ir sudaryta iš daugiau nei pusantro šimto planų, kurių montažui prireikė daugiau nei dešimties dienų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų