REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) antradienį (01.20) sakė, kad gali prireikti konstitucijoje uždrausti homoseksualių asmenų santuokas, jei "teisėjai aktyvistai" ignoruos visuomenės valią, tačiau neparagino jau dabar priimti tokią pataisą, kaip norėtų daugelis jo rėmėjų.

REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų šalis privalo ginti santuokos šventumą", - savo metiniame pranešime sakė G. W. Bushas, kurio šiais metais laukia nauji prezidento rinkimai.

REKLAMA

"Jei teisėjai primygtinai norės primesti žmonėms savo valią, vienintelė žmonėms liekanti alternatyva bus konstitucinis procesas", - sakė jis.

Konservatyvių pažiūrų grupės, kurios sudaro G. W. Busho šalininkų branduolį, konstitucijos pataisą, draudžiančią gėjų santuokas, laiko savo prioritetu šiems metams.

Konservatyvios Šeimos tyrimų tarybos (Family Research Council) pirmininkas Tony Perkinsas (Tonis Perkinsas) sakė, kad G. W. Bushas šiais savo komentarais nepripažino poreikio kuo greičiau priimti tokią pataisą.

REKLAMA
REKLAMA

"Turėčiau pasakyti, kad nusivylėme", - nurodė jis.

Tačiau Lesbiečių ir gėjų tėvų, šeimų ir draugų organizacija (Parents, Families and Friends of Lesbians and Gays organization) apkaltino G. W. Bushą propaguojant "šališką, homofobinę darbotvarkę".

"Nepaisant prezidento retorikos apie "santuokos šventumą", jis griežtai atsisako įsipareigoti ginti visų Amerikos šeimų laimės siekį", - sakė šios organizacijos vadovas Davidas Tsengas (Deividas Cengas).

G. W. Bushas nurodė, kad Kongresas jau pademonstravo savo poziciją 1996 metais priimdamas santuokos apsaugos įstatymą, kurį pasirašė tuometinis prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) ir kuriame santuoka apibūdinama kaip vyro ir moters sąjunga. Šis įstatymas leidžia valstijoms nepripažinti kur nors kitur įregistruotų homoseksualių asmenų santuokų.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų