REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija posėdyje pirmadienį svarstys parlamente kilusias kontroversijas dėl skandalo krečiamo prezidento Rolando Pakso.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos posėdžio darbotvarkėje yra trys klausimai: opozicijos demaršas prieš R.Paksą per Laisvės gynėjų dienos minėjimą Seime, Seimo valdybos sprendimas, sudaręs galimybę Seimo iškilmingame posėdyje pasisakyti prezidentui, ir parlamentaro Rolando Pavilionio iniciatyva organizuoti proprezidentinį "forumą" Seime.

REKLAMA

Sausio 13-ąją opozicinių Tėvynės sąjungos - konservatorių bei Liberalų ir centro frakcijų atstovai išėjo iš iškilmingo Seimo posėdžio, kai į tribūną pakilo kalbėti R.Paksas.

Opozicijos atstovai teigė taip pasielgę todėl, jog priesaiką sulaužęs prezidentas prarado moralinį autoritetą, griauna valstybę, už kurią savo gyvybes paaukojo žuvusieji 1991 metų sausio 13-ąją. R.Paksas pareiškė, jog tokie opozicijos atstovų veiksmai jiems "nedaro garbės".

REKLAMA
REKLAMA

Socialliberalų frakcijos narys Rolandas Pavilionis neseniai paskelbė Seime kuriantis tarpfrakcijinę grupę "Už tiesą", kurios nariai diskutuotų apie teisinius, politinius ir moralinius apkaltos prezidentui. Įvertinti šią iniciatyvą Etikos komisijos paprašė kaltinimus prezidentui nagrinėjanti komisija.

R.Pavilionis į Seimą yra išrinktas pagal Naujosios sąjungos (socialliberalų) sąrašą, tačiau nėra šios partijos narys. Šią savaitę vykusiame socialliberalų frakcijos posėdyje R.Pavilioniui buvo pasiūlyta pasitraukti iš jos gretų, nes priešingu atveju jis būsiąs pašalintas dėl veiksmų, nesuderinamų su frakcijos politika.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų