REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrų kabinetas pritarė Investicijų skatinimo ir verslo sąlygų gerinimo komiteto steigimui. Pagrindinis komiteto veiklos uždavinys – palaikyti nuolatinį dialogą su asocijuotomis verslo struktūromis ir kitais socialiniais partneriais, sprendžiant kylančias verslo problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetas taip pat spręs vidaus ir užsienio investicijų pritraukimo, investavimo aplinkos gerinimo, prioritetinių ir didelės apimties investicijų skatinimo klausimus.

REKLAMA

Investicijų skatinimo ir verslo sąlygų gerinimo komiteto veikla turėtų užtikrinti priimamų sprendimų operatyvumą ir efektyvumą, įteisinti asocijuotų verslo struktūrų lygiavertį dalyvavimą rengiant įstatymų ir kitų teisės aktų projektus, svarstant ir sprendžiant kitus aktualius ūkio ir verslo plėtros klausimus. Komitetas įsteigiamas vietoje buvusios Nuolatinės komisijos verslo sąlygų gerinimo klausimams spręsti.

Investicijų skatinimo ir verslo sąlygų gerinimo komitetui vadovaus Ministras Pirmininkas. Nariais skiriami ūkio ministras (komiteto pirmininko pavaduotojas), finansų, aplinkos, susisiekimo, vidaus reikalų, žemės ūkio ministrai, Vyriausybės kancleris, Ministro Pirmininko patarėjas, atsakingas už investicijas ir verslą, Prezidento atstovas. Verslininkų interesams atstovaus Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, asociacijos „Investors Forum“ ir Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos atstovai.

Investicijų skatinimo ir verslo sąlygų gerinimo komitetas veiks prie Vyriausybės ir bus lygiavertis jau veikiantiems Strateginio planavimo, Finansų ir ekonomikos, Socialinių reikalų ir Valdymo reformų komitetams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų