REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kriminalistai išaiškino vogtų automobilių detalių parduotuvę ir sulaikė keturis jos darbuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį (01.20) Statybininkų gatvėje esančioje parduotuvėje-sąvartyne pareigūnai atliko kratą ir aptiko daug vogtų automobilių detalių, pranešė Kauno miesto VPK.

REKLAMA

Parduotuvėje dirbusiems 36 metų O. T., 42 metų D. M., 34 metų E. A. T. ir jo bendraamžiui H. B. pateikti įtarimai nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimu. Vyrai dviem paroms uždaryti į areštinę.

Minėti asmenys į teisėsaugos akiratį ankščiau pakliuvę nebuvo.

Metaliniame angare įkurtoje parduotuvėje pareigūnai rado daugiau kaip 30 variklių su nušlifuotais numeriais, variklių dangčių bei automobilių durelių su nuplėštais identifikaciniais lipdukais.

REKLAMA
REKLAMA

Autotransporto priemonių vagysčių tyrimo skyriaus pareigūnai mano, kad čia galėjo būti išardyta apie penkiasdešimt Kauno apskrityje pavogtų "Audi", VW, "Mercedes Benz", "Honda", BMW, VW Golf" ir "Mazda" markių automobilių. Dauguma mašinų buvo apie 10 metų senumo.

Pareigūnų duomenimis, vogti automobiliai šiame angare galėjo būti ardomi ir dalimis pardavinėjami maždaug metus.

Iš pradžių nuo vagių nukentėjusiems mašinų savininkams buvo siūloma susimokėti išpirką. Išpirkos negavę per penkias dienas, vagys automobilius nuveždavo į minėtą angarą. Tačiau žinoma atvejų, kai vogti automobiliai būdavo išardomi dar tą pačią dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos teigimu, apie nebrangiai parduodamas automobilių detales būdavo skelbiama laikraštyje.

Šiuo metu pareigūnai tikrina duomenis, ar vogtas detales nebuvo mėginta legalizuoti naudojant iš Vakarų valstybių atvežtų automobilių dokumentus.

Per pastaruosius trejus metus tai jau ketvirta policijos pareigūnų demaskuota įmonė, užsiimanti tokio pobūdžio nusikalstama veikla.

Kaune veikia apie 50 naudotų detalių parduotuvių-sąvartynų. Pareigūnų teigimu, jų veikla nuolat tikrinama, tačiau tokią nusikalstamą veiką įrodyti sudėtinga.

Lietuvoje nėra išardytų automobilių detalių apskaitos. Tinkamai reglamentavus tokių įmonių veiklą, anot pareigūnų, automobilių vagysčių Kaune sumažėtų apie 40 procentų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų