REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamento etikos sargų padrąsintas atleistasis Seimo kancleris Gintautas Vilkelis apsisprendė ieškoti tiesos.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo biudžetui artimiausiu metu gresia nemaži nuostoliai. Prieš mėnesį postą praradęs Seimo kancleris Gintautas Vilkelis kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydamas nuo priėmimo pripažinti negaliojančiu Seimo nutarimą, kuriuo buvo atleistas iš pareigų. Kancleris taip pat norėtų būti grąžintas į darbą ir gauti neišmokėtą atlyginimo dalį. Sausio mėnesio duomenimis, kanclerio atlyginimas su priedais, neatskaičius mokesčių, siekė beveik 10 tūkst. litų.

REKLAMA

G.Vilkelis vakar LŽ sakė, kad kreiptis į teismą jį paskatino Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sprendimas. Prieš porą savaičių komisija konstatavo, kad atleidžiant kanclerį iš pareigų buvo pažeistas Seimo statutas. Statutas numato, kad pareigūnas, kurį atleidžia Seimas (kartu ir skiria), turi atsakyti į klausimus ir pareikšti savo nuomonę, dėl ko jis atleidžiamas. Seimo posėdyje, kuriame buvo svarstomas kanclerio atleidimas, G.Vilkelis nedalyvavo, nes turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar būtų kreipęsis į teismą, jei Etikos ir procedūrų komisija nebūtų paskelbusi savo verdikto, G.Vilkelis atsakė teigiamai. Iki šiol sulaužytą koją besigydantis ir vos paeinantis atleistasis kancleris teigė neturėjęs jokių galimybių susipažinti su jam pateiktais kaltinimais. "Trūksta informacijos, man niekas nedavė dokumentų, žinau tik tai, kas paskelbta internete", - vakar LŽ prisipažino G.Vilkelis.

Seimo etikos sargų vadovas Algimantas Salamakinas mano, kad yra keletas išeičių iš šios konfliktinės situacijos. Jei teismas grąžintų G.Vilkelį į darbą, vėliau šis galėtų palikti postą šalių susitarimu išmokėjus kompensaciją dėl neteisėto atleidimo. Kitas variantas - Seimui dar kartą balsuoti dėl kanclerio atleidimo. "Galima buvo sulaukti, kol baigsis G.Vilkelio nedarbingumo pažymėjimo terminas ir užbaigti visą procedūrą. Dabar naujo kanclerio, kol negrįžo senasis, paskirti vistiek negalima. Vadinasi, dirbta tuščiai", - LŽ sakė A.Salamakinas. Paklaustas, kodėl parlamentarai taip skubėjo atleisti kanclerį, komisijos pirmininkas spėjo, kad greičiausiai ne visi norėjo išgirsti G.Vilkelio atsakymus į jam mestus kaltinimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 28-ąją už G.Vilkelio atleidimą balsavo 76 Seimo nariai, prieš - devyni, penki biuleteniai buvo sugadinti. Posto G.Vilkelis turėtų netekti pirmą darbo dieną pasibaigus jo nedarbingumo laikotarpiui.

Seimo kanclerį skiria ir iš pareigų atleidžia parlamentas Seimo pirmininko siūlymu. G.Vilkelis penkerių metų kadencijai Seimo kancleriu buvo paskirtas 2006 metų spalį.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų