• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2009 m., palyginti su 2008 m., 21 procentu sumažinti valstybės biudžeto asignavimai: išlaidos darbo užmokesčiui sumažintos 15 procentų, einamosios lėšos, įskaitant lėšas komandiruotėms, – 40, išlaidos turtui įsigyti – 48 procentais.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo liepos 1 dienos Statistikos departamente naikinamos 25, teritorinėse statistikos įstaigose – 38 pareigybės. Iš naikinamų pareigybių 4 yra laisvos, iš kitų pareigų atleidžiami darbuotojai.

REKLAMA

Anot pranešimo spaudai, siekiant užtikrinti racionalų gautų asignavimų panaudojimą Statistikos departamente buvo iš naujo įvertinti vidaus ir išorės veiksniai, esama organizacinė struktūra, darbų ir funkcijų pasiskirstymas, darbo intensyvumas ir atlikti tam tikri statistikos sistemos pertvarkymai. 

Nuo 2009 m. nebeatliekami ar laikinai stabdomi kai kurie statistikos darbai, nereglamentuojami Europos Sąjungos teisės aktų, pvz., namų ūkių biudžetų, nelegalaus alkoholio vartojimo, žemės panaudojimo ir gyvulių skaičiaus ūkininkų ir šeimos ūkiuose statistiniai tyrimai. Taip pat naikinamos ar perskirstomos kai kurios su dokumentų tvarkymu, lankytojų aptarnavimu, komandiruočių organizavimu susijusios funkcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo liepos 1 d. naikinamos visos teritorinių statistikos įstaigų vyriausiųjų statistikų ir kitų specialistų pareigybės savivaldybėms, o jų funkcijos paskirstomos 5 teritorinėms statistikos valdyboms ir Statistikos departamentui.

Visi respondentai, dalyvaujantys statistiniuose tyrimuose, ataskaitas teiks savo teritorinei statistikos valdybai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje arba pildys el. ataskaitas internetu. 

Statistikos departamentas užtikrins, kad visa statistinė informacija būtų skleidžiama centralizuotai. Vartotojai statistinę informaciją, kaip ir iki šiol, galės rasti departamento ir teritorinių statistikos valdybų interneto svetainėse, taip pat statistinė informacija bus teikiama telefonu ir pagal individualias užklausas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų