REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gamtos stichijų padaroma žala gyventojams kiekvienais metais didėja. "Lietuvos draudimo" duomenys rodo, kad prieš ketverius metus vidutinė gamtos stichijų padaroma žala buvo 1,1 tūkst. litų, o pernai ji buvo beveik trečdaliu didesnė ir siekė 2,5 tūkst. litų. Šiemet sinoptikai taip pat nežada ramios vasaros.

REKLAMA
REKLAMA

"Klimato atšilimas turi įtakos - per pastaruosius metus vykstanti globalinė klimato kaita ir didėjanti vidutinė metinė oro temperatūra yra pagrindinis faktorius, lemiantis dažnesnes gamtos stichijas Lietuvoje", - sako Hidrometeorologijos tarnybos klimatologijos skyriaus vyresnysis meteorologas Donatas Valiukas.

REKLAMA

"Lietuvos draudimas" per pastaruosius porą metų gyventojams ir įmonėms atlygino 6,3 mln. litų stichijų pridarytų žalų. Pasak bendrovės Kompleksinių žalų direktoriaus Gyčio Matiuko, dažniausiai nukenčia gyvenamieji namai, jų stogai. Potvyniai nuniokoja gyvenamąsias patalpas, baldus ir buitinę techniką. Stichijos neaplenkia ir įmonių - dažniausiai nukenčia įrenginiai ir prekių atsargos.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius "Lietuvos draudimas" savo klientams jau yra atlyginęs apie 20 tūkst. žalų už beveik 65 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų