REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 29 d., Kauno džiazo gerbėjams bus pristatytas neeilinis Tarptautinis projektas – „Lietuva – Turkija“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė šio projekto įdėja – sujungti dviejų šalių žymius bei nusipelniusius džiazo muzikantus, bei kartu išreikšti, pateikti muzikines idėjas, kuriose ryškiai atsispindės skirtingų kultūrų įtaka ir braižas. Visi keturi  projekte dalyvaujantys muzikantai yra unikalūs savo profesionalumu, grojama muzika ir žinoma  muzikine patirtimi. Koncerto kviečiame klausytis „Jazz palėpeje“ (Kęstučio g. 6),  20 val.

REKLAMA

Šiame projekte dalyvaus vienas žymiausias jaunos kartos saksofonininkas Kęstutis Vaiginis (Lietuva), aktyvus ir brandžiai vertinamas muzikantas, dažnai koncertuojantis užsienyje ir kviečiamas  kone į visus žymiausius džiazo renginius Lietuvoje.

Kęstutis Vaiginis dalyvavo „Kaunas Jazz“, Birštonas Jazz“, „Vilnius Jazz“, „Nida Jazz“ festivaliuose, šiuolaikinės muzikos festivalyje „Gaida“, Muzikų Parade, koncertavo Nacionalinėje Filharmonijoje,   Lietuvos publikai puikiai žinomas  kaip tarptautinių projektų autorius bei jų lyderis. Kęstutis Vaiginis pradėjo groti džiazą nuo 1999-tųjų metų, su įvairiais muzikantais  yra nekartą pristatęs savo muziką ne tik Lietuvoje, bet ir kituose Europos šalyse bei  JAV. Kęstutis, studijavęs Amsterdame ir stažavęsis Niujorke,  yra sėkmingai pasirodęs ne viename tarptautiniame džiazo muzikos festivalyje, bei konkurse.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybinėje biografijoje keli muzikiniai albumai, „Gipsy Nature“, „Unexpected Choices“, kurių muzika įtraukta į „Lithuanian Note“ plokštelių rinkinį, reprezentuojantį geriausius Lietuvos džiazo atlikėjus. New York`e įrašyta naujausia kompaktinė plokštelė „Unexpected Choices“ su žymiais šio miesto muzikantais, tokiais kaip David Berkman, Hernan Romero, Austin Becker, Tatum GreenBlatt, Andy Hunter, Linda Oh, Devin Gray ir Joey  Saylor.

2008 metais subūrė jaunos kartos BigBand`ą  „Independent Artists Ensemble“. Tarp jo buvusių ir dabartinių scenos partneriu - Barbara Dennerlein, Daniel Messina, Hernan Romero, David Berkman, Randal Corsen, Bilal Karaman, Burak Bedikyan ir kt.

2008 metais New Yorke, Kęstutis dalyvavo įrašant  Hernan Romerio kompaktinę plokštelę  "Tres Caras De Una Moneda", kurioje taip pat groja Al Di Meola, Estela Raval, Jerry Marotta, Cristian Puig,  Juan Pablo Romario.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bilal Karaman (Turkija) gitaros virtuozas, puikiai įvaldęs tiek klasikinę, tiek elektrinę gitarą. Muzikantas  grojo ir stažavosi pas daugybę žymių muzikų -  Dogan Canku, Donovan Mixon, Ricky Ford, Can Kozlu, James Lewis, Erkan Ogur, Aydin Esen bei Wolfgang Muthspiel. Tokia plati muzikinė patirtis, bei skirtingų muzikinių kultūrų betarpiškas pažinimas suformavo Bilal Karaman tokį, koks jis yra dabar- profesionalų muzikantą, kompozitorių, žmogų scenoje, kuris jaučia visus aplink, įpindamas rytais kvepiančios gitaros skambesį bei tradicinius rytų motyvus.

REKLAMA

Eugenijus Kanevicius (Lietuva) Vienas universaliausių Lietuvos džiazo bosistų, meistriškai atliekantis plačios stilistinės amplitudės muziką – nuo radikalaus free iki melodingo mainstream. Išradingas muzikas, vienodai puikiai valdantis kontrabosą ir bosinę gitarą, savo tembrinę paletę dar papildo elektroniniais priedais, trimitu, perkusiniais instrumentais ir balsu. Jo grojimas išsiskiria harmoniniu,  polifoniniu mąstymu, o kūryba linksta į savitą muzikos filosofiją, ypač ryškią jo sakraliniuose džiazo projektuose. Per 20 metų džiazo scenoje Eugenijus Kanevičius yra grojęs bemaž su visais Lietuvos džiazo kūrėjais, muzikuoja ir su kitų šalių džiazmenais. Bosistas taip pat groja solo, komponuoja giesmes, muziką vaikams, teatrui ir kinui.

Darius Rudis ( Lietuva) Nepaisant jauno amžiaus, Darius Rudis turi svarią sceninę patirtį. Džiazo scenoje debiutavęs 1999 m., jau porą metų jis įvardijamas vienu geriausių būgnininkų Lietuvoje. Pastaruoju metu Darius Rudis - vienas užimčiausių šalies džiazo būgnininkų, grojantis su autoritetingais Lietuvos džiazo muzikais: Dainiaus Pulausko, Leonido Šinkarenko, Vytauto Labučio, Arūno Šlausto, Jano Maksimovičiaus, Artūro Anusausko, Egidijaus Buožio, Artūro Chalikovo ansambliais. Būgnininkas taip pat muzikavo tarptautiniuose projektuose su Alexi Tuomarila, Anatolijumi Vapirovu, dalyvavo džiazo festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, tarp jų "Pori Jazz 2004" su Jano Maksimovičiaus kvartetu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų