• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei manote, kad Kanų kino festivalis pasižymi elegancija ir prabanga, kad čia galima sutikti didžiausias pasaulio žvaigždes, smarkiai klystate. Tie laikai jau praeityje...

REKLAMA
REKLAMA

Paplūdimys, kur kažkada vaikščiojo tokios įžymybės kaip Kirkas Douglasas, Gregory Peckas ar Audrey Hepburn ir Bette Davis, tapo slunkių ir lengvo gyvenimo mėgėjų iš Britanijos ir kitų Europos šalių sambūrio vieta. Šie festivalio „svečiai“ visai nesidomi kinu, tikroji jų aistra - seksas, alkoholis ir narkotikai, rašo „The Daily Mail“ žurnalistė Laura Topham.

REKLAMA

Prieš penkiasdešimt metų vakarėlius organizuodavo kino studijos, o juose lankydavosi A klasės žvaigždės. Dabar viską į savo rankas paėmė degtinės prekiniai ženklai, o tikrų įžymybių vargiai besutiksi.

Kanų miestelyje gyvena 70.000 žmonių, festivalio metu žmonių padaugėja iki 200.000.

Stiprieji gėrimai ima lietis jau po pietų. 16 val. retą lankytoją pamatysi sėdint ant sofos - visi jau šoka ant kėdžių. Elegancijai vietos čia nėra. Daugelis merginų vilki trumputes sukneles, jų makiažas - itin ryškus. Viena mergina teapsirengusi bikiniu demonstruoja savo nuogybes.

REKLAMA
REKLAMA

29 metų Anna, viešųjų ryšių projektų vadovė iš Esekso, atvykusi į Kanus ilgam savaitgaliui, teigia, kad vienintelis jos tikslas - gerai pasilinksminti. Filmai jai mažiausiai rūpi. Vienintelis dalykas, apie kurį ji galvoja – vyrai, ir pageidautina, kuo turtingesni.

Kanuose šampano gėrimas tapęs pagrindiniu dienos ritualu. Tuo metu, kai neseniai prieš minią apsinuoginusi blondinė juda nuo stalo prie stalo kraipydama savo sėdmenis, tarp dviejų vyrų grupių, sėdinčių priešais, prasideda šampano mūšis.

Tai virsta varžybomis: kas išlaistys daugiau? Padavėjai vos spėja nešioti 180 eurų vertės šampano butelius. Po pusės valandos visi baro lankytojai jau permirkę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieno iš šampano kovoje dalyvavusių vardas Ericas. Jaunas, raumeningas vyras iš Belgijos atvyko savo jachta tam, kad pasismagintų vietiniuose baruose ir klubuose. Jis ką tik gavo sąskaitą už išpiltą šampaną: daugiau nei 4000 svarų sterlingų. Ar tai jį jaudina? „Žinoma, ne. Dėl to ir atvykau į Kanus“, - sako jis.

Atrodo, kad ekonominė krizė šio Prancūzijos kampelio nepalietė.

17 valandą baras ištuštėja: Kanų svečiai skuba į viešbučius, kad išsiplautų nuo šampano sulipusius plaukus ir suspėtų į vakarėlius, vykstančius čia pat - prie kranto plūduriuojančiose jachtose.

REKLAMA

Prie „Grand Hotel“ viešbučio triukšminga grupelė Anglijos verslininkų geria degtinę su moterims, kurios, pasirodo, yra striptizo šokėjos.

Dvi iš jų pakyla aukštyn laiptais ir netrukus pasirodo balkonuose, šūksmais ragindamos vyrukus sekti paskui jas. Linksmybės tęsiasi viešbutyje. Barmenas pagrasina iškviesti policiją, pamatęs, kad uostomas kokainas.

Orgijos - čia įprastas dalykas, sako 32 metų britas Andrew Gray, kurio pagrindiniai namai yra Kanuose.

„Festivalio metu visur - seksas, seksas, seksas. Ypač jachtose, kur dažnai užsiimama ir grupiniu seksu. Milijonieriai mėgsta tam leisti pinigus“,- sako vyras.

REKLAMA

44 metų Larsas Spidas iš Olandijos, turintis apartamentus Kanuose, festivalyje lankosi pastaruosius dešimt metų. Jis giliai nusiminęs, kad renginys taip išsigimė. „Jaunuolių minios čia lankosi tik tam, kad pasilinksmintų. Tai liūdina, nes šio festivalio tikslas buvo kitas“, - sako vyras.

Atrodo, kad tikrieji kino mėgėjai palieka šį festivalį kaip skęstantį laivą. Jei anksčiau tokias įžymybes kaip Sophią Loren ar Katharine Hepburn dažnai būdavo galima išvysti viešbučių terasose, šių laikų žvaigždės tik pasirodo premjerose bei filmų pristatymų vakarėliuose, kaip numatyta kontrakte, ir staigiai dingsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas dramatiškai pasikeitė“,- sako 72 metų Lillian Jympson iš Londono, pirmą kartą į Kanus atvykusi dar 1960-aisiais.

„Kai pirmą kartą čia svečiavausi, festivalis buvo išties prabangus. Čia visuomet lankydavosi didžiausios žvaigždes. Buvo taip nuostabu sėdėti viešbučio terasoje ir stebėti šį stebuklingą pasaulį. Dabar viskas kitaip“, - pasakoja moteris.

Keletas festivalį aplankiusių didžiausių žvaigždžių, tokių kaip Jimas Carrey ir Bradas Pittas, slepiasi savo viešbučio kambariuose.

„Daugelis Kanuose vykstančių vakarėlių neturi nieko bendro su festivaliu, bet niekam tai nerūpi. Tai tiesiog proga turčiams pasirodyti. Daugelis šių žmonių tenori gerti ir vartoti narkotikus. Atrodo, kad šioje jachtoje esu vienintelis žmogus, atvykęs darbo reikalais“, - niūriai sako kino prodiuseris Davidas Furnishas.

REKLAMA

Prostitucijos egzistavimo fakto net nemėginama slėpti. Kanose tai - norma. Merginos veržiasi prie pokšinčių šampano butelių kaip skruzdėlės prie cukraus. Ir tikrai nedaugelis svajoja dirbti kino industrijoje, jų tikslas - alkoholis ir seksas.

Jachtoje sėdi dvi 22 metų dailios blondinės - abi Kembridžo universiteto studentės. Merginos sako atvykusios į Kanus gerai praleisti laiką.

Į jachtą jos atėjo įsikibusios žilstelėjusiam verslininkui į parankę. Vidurnaktį abi merginos jau šoko su jachtos savininku - gerai atrodančiu penkiasdešimtmečiu, vėliau visi trys paliko jachtą. Po dviejų dienų jas buvo galima pamatyti sėdint ant galinės prabangaus limuzino sėdynės. Atrodo, kad seksas Kanuose yra tapęs alternatyvia valiuta.

REKLAMA

Tačiau atsiranda ir tokių, kurių šios linksmybės nebedomina.

„Man jau nusibodo - čia viskas, kaip Londone. Tie patys žmonės geria tą patį alkoholį ir vartoja narkotikus. Vienintelis skirtumas, kad čia tai vyksta kiekvieną dieną“, - sako mini sijonėliu vilkinti plastikiniais aukštakulniais avinti mergina iš Anglijos.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų