REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britanijoje pasipiktinimą sukėlė vienoje ligoninėje iškabintas plakatas, kuriame vaizduojama lėlę krūtimi maitinanti mergaitė, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunos motinos ir personalas negailėjo kritikos „Pennine Acute Hospitals NHS“ bendrijai už šių plakatų iškabinimą vaikų palatose Rochdale‘o ligoninėje.

REKLAMA

Plakate matyti dviejų ar trejų metukų mergaitė, maitinanti krūtimi lėlę, bei užrašai „Tai yra normalu“ bei „Vaikai mėgdžioja savo mamas, paauglės tai daro, įžymybės tai daro“.

Sveikatos priežiūros įstaigos vadovas sako, kad šiuo plakatu siekiama skatinti natūralų maitinimą, tačiau kritikai teigia, kad atvaizdas yra neskoningas ir netinkamas. Jie taip pat tvirtina, kad šis plakatas mamas, negalinčias natūraliai maitinti kūdikių, verčia pasijusti „ateivėmis“.

REKLAMA
REKLAMA

39 metų Deborah Winter pastebėjo plakatą lankydama savo devynių savaičių anūką Scottą ir ragina nedelsiant jį nuplėšti.

„Atvaizdas yra šokiruojantis, nenormalus. Vaikai mėgdžioja savo tėvus, bet nemanau, kad mažos mergaitės turi krūtimi maitinti lėles. Jaunoms mamoms turi būti suteikiama galimybė pačioms apsispręsti, maitinti natūraliai ar ne, aš manau, kad joms daromas spaudimas vietoj reikiamos paramos“, - sakė moteris.

Miesto tarybos narė Jean Ashworth, dirbanti sveikatos priežiūros asistente medicinos centre, sako: „Plakatas yra įžeidžiantis. Mes visi žinome, kad natūralus maitinimas kūdikiui yra geriausia, tačiau dabar buvo nueita per toli, trikdant tas jaunas mamas, kurios negali maitinti krūtimi dėl medicininių priežasčių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsakingos bendrijos atstovas teigia, kad šis plakatas buvo specialiai sukurtas Nacionalinei informavimo apie maitinimą krūtimi savaitei.

Bendrijos kūdikių mitybos programų koordinatorė Val Finigan aiškina: „Mes neseniai pradėjome konkursą, kurio metu vaikai kviečiami piešti ar spalvinti gyvūnus, kurie, jų nuomone, yra žinduoliai. Šis plakatas ir konkursas yra didelės programos, kuria siekiama supažindinti vaikus su natūralu maitinimu, dalis. Apie žindymą vis dar egzistuoja daugybė mitų ir moterys dažnai kreipiasi į ligoninę dėl žinių apie natūralų maitinimą trūkumo“.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų